Το Volvo EX90 αλλάζει τα δεδομένα της ασφάλειας!

Το Volvo EX90 θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου και η βασική του έκδοση θα παρέχει κορυφαία επίπεδα ασφαλείας.

Η Volvo αποκάλυψε τη νέα γενιά του XC90, το αμιγώς ηλεκτρικό EX90. Μάλιστα, η σουηδική φίρμα θα παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό SUV στις 9 Νοεμβρίου. Ουσιαστικά, η βασική έκδοση του νέου μοντέλου εισάγει πρωτοποριακά συστήματα ασφαλείας, τα οποία βλέπουμε για πρώτη φορά. Για την ακρίβεια, το EX90 θα καταλαβαίνει τον οδηγό και τη συμπεριφορά του.

Volvo Trucks: Τα ηλεκτρικά φορτηγά θα μεταφέρουν βάρος 74 τόνων!

Το Volvo EX90 θα μας καταλαβαίνει

Το Volvo EX90 αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη συμπεριφορά και προβλέπει τυχόν απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Ένα σύστημα αισθητήρων επιτρέπει την κατανόηση του τι συμβαίνει όχι μόνο στο αυτοκίνητο, αλλά και έξω από αυτό. Το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο υποστηρίζει μία πλατφόρμα κεντρικού υπολογιστή και λογισμικό, περιλαμβάνει τα εξής:

  • LiDAR
  • 8 κάμερες
  • 5 ραντάρ
  • 16 αισθητήρες υπερήχων

Άρα, η συνεργασία των ανωτέρω χαρακτηριστικών δημιουργεί μία άποψη 360 μοιρών για τον κόσμο.

Volvo: Κυκλοφόρησε νέα ασύρματη ενημέρωση!

Μείωση των ατυχημάτων κατά 20%

Το LiDAR του νέου Volvo EX90 βλέπει το δρόμο σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Εντοπίζει αντικείμενα εκατοντάδες μέτρα μακριά και δημιουργεί περισσότερο χρόνο για πληροφόρηση, δράση και αποφυγή.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα το συγκεκριμένο λογισμικό μειώνει έως και 20% τα ατυχήματα που προκαλούν σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο. Επιπλέον, βελτιώνει την αποφυγή σύγκρουσης έως και 9%.

Η Volvo δεν θα είναι πλέον μέλος του ACEA

Παράλληλα, το εσωτερικό του EX90 διαθέτει κάμερες και αισθητήρες, οι οποίοι θα αναγνωρίζουν και θα μετρούν το επίπεδο συγκέντρωσης του βλέμματος. Όταν ο οδηγός είναι κουρασμένος ή αφηρημένος, το σύστημα θα προειδοποιεί αρχικά με απαλή δόνηση και στη συνέχεια πιο επίμονα.

Ακόμη, στην περίπτωση που ο οδηγός αποκοιμηθεί, το EX90 θα σταματά με ασφάλεια και θα καλεί σε βοήθεια. Τέλος, τη σωστή λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος πετυχαίνουν αλγόριθμοι, τους οποίους εξέλιξε η Volvo.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!