Το Wiesmann Project Thunderball έχει ήδη εξαντληθεί!

Το εντυπωσιακό διθέσιο Wiesmann Project Thunderball, εξαντλήθηκε από το πρώτο έτος παραγωγής του, ενώ δεν έχει ούτε καν επίσημο όνομα.

Πέρσι τον Απρίλιο γνωρίσαμε για πρώτη φορά το Wiesmann Project Thunderball. Μάλιστα, μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι συνδυάζει τη ρετρό εμφάνισή με ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η εταιρεία άνοιξε το βιβλίο των παραγγελιών με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να προπαραγγείλουν το ηλεκτρικό μοντέλο. Η Wiesmann επέστρεψε πρόσφατα, δηλώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν συμπληρώσει τα βιβλία παραγγελιών για τον πρώτο χρόνο παραγωγής του Project Thunderball.

Να σημειώσουμε ότι το μοντέλο ξεπούλησε ήδη για τον πρώτο χρόνο παραγωγής του, χωρίς να έχει καν επίσημη ονομασία. Προφανώς, το τωρινό του όνομα είναι… προσωρινό.

Το Wiesmann Project Thunderball διαθέσιμο για… προπαραγγελία!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, σημειώνει για την επιτυχία του μοντέλου:

«Το να έχεις ήδη εξαντληθεί τον πρώτο χρόνο παραγωγής αποδεικνύει τη μοναδική ελκυστικότητα του Project Thunderball. Παράλληλα, αντιπροσωπεύει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη νέα, ηλεκτρισμένη εποχή ενός Wiesmann. Είμαστε όλοι εξαιρετικά περήφανοι που το Project Thunderball έχει τόσο έντονη απήχηση στους λάτρεις της οδήγησης από όλο τον κόσμο».

Wiesmann: Ετοιμάζει 2 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Το Project Thunderball μοιάζει με ένα κλασικό διθέσιο, ωστόσο διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι μπροστά από τους πίσω τροχούς. Συνδυαστικά, αποδίδουν 670 ίππους και 1.100 Nm ροπής.

Επίσης, τα δύο μοτέρ αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία χωρητικότητας 83 kW, η οποία έχει δυνατότητα φόρτισης μέχρι 300 kW. Επιπλέον η αυτονομία του αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Τέλος, έχει βάρος 1.700 κιλά, ενώ διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Το Wiesmann Project Thunderball θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό!

Νέο βιβλίο παραγγελιών για το Wiesmann Project Thunderball

Τέλος, η παραγωγή του Project Thunderball θα ξεκινήσει το 2024, στις εγκαταστάσεις Gecko της εταιρείας στο Dülmen της Γερμανίας.

Όσοι θέλουν ακόμα να το παραγγείλουν, μπορούν να εγγραφούν στη νέα λίστα αναμονής της Wiesmann, καταβάλλοντας προκαταβολή 3.000 ευρώ. Η τιμή αγοράς του ηλεκτρικού διθέσιου θα είναι στα 300.000 ευρώ.

Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περιμένουν αρκετά μέχρι να το παραλάβουν. Καλή υπομονή!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!