Το υδρογονοκίνητο Honda CR-V θα φτιάχνει και καφέ (βίντεο)

Το υδρογονοκίνητο Honda CR-V με κυψέλες καυσίμου θα έχει μπαταρία με αμφίδρομη φόρτιση, που δίνει άλλες δυνατότητες στον χρήστη.

Το υδρογονοκίνητο Honda CR-V με κυψέλες καυσίμου θα έχει μπαταρία με αμφίδρομη φόρτιση, που δίνει άλλες δυνατότητες στον χρήστη.

Όπως η Toyota και η BMW, έτσι και η Honda επιμένει ότι το υδρογόνο έχει θέση στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι συνεργάζεται με την General Motors σε ένα σύστημα κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς. Που θα έχει το νέο FCEV, το οποίο έχει ως βάση το CR-V.

Η Honda ακολουθεί διαφορετικό δρόμο τώρα, με το νέο μοντέλο να έχει μπαταρία και κυψέλες καυσίμου. Το προωθητικό βίντεο δείχνει τα οφέλη της αμφίδρομης φόρτισης. Καθώς ένας άνδρας φτιάχνει καφέ σε απομακρυσμένη τοποθεσία, με την ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου. Αργότερα στο βίντεο, τον βλέπουμε να πηγαίνει σε ένα πρατήριο υδρογόνου, για να γεμίσει τα δύο δοχεία υδρογόνου.

Υδρογόνο για τις μετακινήσεις

Υπάρχουν αρκετά ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην αγορά με τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης. Όπως τα Hyundai Ioniq 5,  Kia EV6, Genesis GV60, Nissan Leaf, Ford F-150 Lightning, το Mitsubishi Outlander PHEV και μερικά μοντέλα Volkswagen από τη σειρά ID.

Η προσθήκη μιας μπαταρίας θα βοηθήσει στη μείωση του άγχους της αυτονομίας, ειδικά από τη στιγμή που οι υποδομές υδρογόνου είναι λίγες. Η Honda δεν δίνει ακόμη λεπτομέρειες, αλλά γνωρίζουμε ότι το CR-V FCEV θα κατασκευάζεται στο Performance Manufacturing Center (PMC) στο Οχάιο. Εκεί που κατασκεύαζε το Acura NSX μέχρι τον Νοέμβριο του 2022.

Η δημοσίευση του βίντεο γίνεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Shell για το κλείσιμο των επτά σταθμών υδρογόνου στην Καλιφόρνια. Το πρωτότυπο που βλέπουμε σε αυτό το βίντεο με μπλε επένδυση είναι η αμερικανική έκδοση. Αφού έχει τα υποχρεωτικά πορτοκαλί χαρακτηριστικά στο πλάι. Σε σύγκριση με το κανονικό CR-V, αυτό έχει διαφορετικά φώτα πίσω φωτισμούς και θύρα φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό. Για να φορτίζει την μπαταρία ή να τροφοδοτεί σπίτια και συσκευές. Δεν είναι σαφές αν η Honda θα διατηρήσει το όνομα CR-V ή αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο.

Αυτοκίνητα υδρογόνου: Άνοδος στις ΗΠΑ

Η Honda λέει ότι το σύστημα κυψελών καυσίμου θα είναι κατά δύο τρίτα λιγότερο δαπανηρό στην κατασκευή και δύο φορές πιο ανθεκτικό. Όταν έρθει, το φθινόπωρο, το CR-V FCEV θα είναι το μοναδικό ηλεκτρικό επιβατηγό όχημα υδρογόνου που θα κατασκευάζεται στην Αμερική.

Στην αγορά θα βρεθεί αντιμέτωπο με το «Made in Japan» Toyota Mirai, ενώ και η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι μια επόμενη γενιά του κορεατικής κατασκευής Nexo θα κυκλοφορήσει το 2025.

Πηγή: motor1.com

abb_img
spot_img