Τρεις… ματιές στο ηλεκτροκίνητο μέλλον της Husqvarna

Η Husqvarna Motorcycles παρουσίασε τρία concept projects που δείχνουν τα πλάνα της εταιρείας για τα μελλοντικά, ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Από ηλεκτρικό… πατίνι μέχρι ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα, η εταιρεία φιλοδοξεί να καλύψει όλη την γκάμα της αστικής μετακίνησης.

E-Pilen

Το E-Pilen, το concept project της Husqvarna για μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, «μία ματιά στο μέλλον για το πως θα μπορούσε να είναι η ηλεκτρική αστική μετακίνηση, σήμερα». Το E-Pilen τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 8 kW που θα χαρίζει αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Όσον αφορά στη σχεδίαση, αυτή βασίζεται στα μοντέλα Vitpilen και Svartpilen της εταιρείας.

Η Husqvarna προσπαθεί να βρει μία λύση στη φόρτιση και επαναφόρτιση του συστήματος ηλεκτροκίνησης της concept μοτοσικλέτας της, δίνοντας έμφαση σε μία «ευέλικτη προσέγγιση» σε αυτό το κομμάτι. Ίσως έναν συνδυασμό των πλεονεκτημάτων της αντικατάστασης αποφορτισμένων μπαταριών με πλήρως φορτισμένες και των αντίστοιχων πλεονεκτημάτων της ύπαρξης μίας μόνιμα εγκατεστημένης μπαταρίας. Άρα, η συνύπαρξη ενός τέτοιου τύπου συστήματος είναι στις σκέψεις και τους στόχους της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: LiveWire: Η νέα εταιρεία της Harley – Davidson για ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Vektorr

Η δεύτερη…. ματιά στο μέλλον που μας δίνει η Husqvarna ονομάζεται Vektorr και είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ που σχεδίασε η εταιρεία. Με μέγιστη ταχύτητα τα 45 χλμ./ ώρα και αυτονομία κίνησης έως τα 95 χλμ., σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η εταιρεία, δεν είναι η μόνη πρόταση για μικρές αστικές μετακινήσεις.

Bltz

Ακολουθεί η τρίτη… ματιά στο μέλλον, την οποία κλέβει το Bltz. Ένα ηλεκτρικό… πατίνι, με χαμηλότερη μέγιστη ταχύτητα και αυτονομία από το «αδελφάκι» του, το Vektorr. Tο Bltz θα «πιάνει» τα έως και 20 χλμ./ώρα και θα έχει αυτονομία έως 40 χιλιόμετρα.

Η ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης είναι συνεχής και με στόχο να προχωρήσουν οι ιδέες της στην παραγωγή, ώστε η Husqvarna Motorcycles να αφήσει το δικό της, «καθαρό», αποτύπωμα στην τάση του μέλλοντος, σήμερα!

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική η χρήση του κράνους

abb_img
spot_img