Το Zinc Venture μοιάζει με ηλεκτρικό ποδήλατο αλλά δεν είναι!

Το Zinc Venture είναι κάτι μεταξύ ηλεκτρικού πατινιού και ποδηλάτου, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται ξεκούραστο για τον αναβάτη.

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν κατακλύσει τους δρόμους των πόλεων σε παγκόσμιο επίπεδο, τα τελευταία χρόνια. Πολλοί τα προτιμούν λόγω της ευελιξίας τους μέσα στην πόλη και φυσικά λόγω του χαμηλού του κόστους. Ωστόσο, για αρκετούς τα ηλεκτρικά πατίνια είναι κουραστικά, αφού πρέπει συνεχώς να είναι όρθιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Όμως, με το Zinc Venture ο αναβάτης θα ξεχάσει τη ορθοστασία διά παντώς.

Το e-scooter της εταιρείας Zinc από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι κάτι μεταξύ ηλεκτρικού πατινιού και ηλεκτρικού ποδηλάτου. Ωστόσο, ορίζεται ως e-scooter, λόγω των διαστάσεων των τροχών του, καθώς και του χαρακτηριστικού φρένου που έχουν τα πατίνια πάνω από την πίσω ρόδα.

Lavoie Series-1: Ένα ηλεκτρικό πατίνι με άρωμα… McLaren

Το Zinc Venture είναι το πιο άνετο ηλεκτρικό πατίνι

Το Venture συνδυάζει την πρακτικότητα με την άνεση, ενώ διαθέτει και την σταθερότητα ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου, καθώς υπάρχει μία σέλα με ρυθμιζόμενο ύψος για να κάθεται ο αναβάτης. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με e-bike, δεν έχει πετάλι και για την κίνησή του φροντίζει ο ηλεκτρικός κινητήρας.

Επιπλέον, το Venture διαθέτει μεγάλους τροχούς, με διαστάσεις 14 ιντσών, όταν τα λάστιχα είναι γεμάτα με αέρα. Ακόμη, κάτω από το κάθισμα υπάρχουν ελατήρια το οποία ενισχύουν την άνεση σε δύσβατους δρόμους. Το πρωτοποριακό ηλεκτρικό πατίνι της Zinc δεν είναι και πολύ ελαφρύ, αφού το βάρος του είναι 17,3 κιλά. Επίσης, διαθέτει εμπρός και πίσω δισκόφρενα, καθώς επίσης και φώτα LED.

RBS#01: Το ηλεκτρικό πατίνι της Red Bull έχει… φτερά!

Ξεκούραστο και οικονομικό

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, έχει ισχύ 250 W, με τελική ταχύτητα μέχρι και 25 χλμ./ώρα. Σχετικά με τη μπαταρία του, δεν υπάρχουν ακόμα διευκρινιστικές λεπτομέρειες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να φορτίσει πλήρως σε 4 ώρες. Συνεπώς, μπορούμε να περιμένουμε αυτονομία περίπου 24 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Τέλος, το κόστος του φτάνει τις 600 λίρες.

Αδιαμφισβήτητα, το Zinc Venture θα αποτελέσει μία ενδιαφέρουσα, ξεκούραστη και οικονομική λύση για τους ενδιαφερόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρκεί βέβαια, να λάβει έγκριση η νομοθεσία για τα ηλεκτρικά σκούτερ, η οποία αφορά τα όρια ταχύτητας.

abb_img