Τζο Μπάιντεν: «Τα κινέζικα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κατασκοπεύουν Αμερικανούς»

O Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε έρευνα για τα κινεζικά Συνδεδεμένα Οχήματα, καθώς τα θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν βλέπει μία πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και χωρίς να θέλει να χάνει χρόνο, είναι έτοιμος να λάβει τα μέτρα του. Ποια είναι αυτή η απειλή. Μα φυσικά, τα κινέζικα συνδεδεμένα οχήματα, τα οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι άκρως επικίνδυνα.

Reuters: Πόσο έτοιμοι είναι οι Αμερικάνοι για την ηλεκτροκίνηση;

Για τον λόγο αυτό, ο Μπάιντεν σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, έδωσε εντολή στον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ να εξετάσει τα οχήματα εξοπλισμένα με συνδεδεμένη τεχνολογία που έρχονται από την Κίνα. Αλλά και άλλες χώρες.

Στις δηλώσεις που έκανε, επεσήμανε ότι «η Κίνα διαδραματίζει επιθετικό ρόλο στη μελλοντική αγορά αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές». Επίσης, ανέφερε ότι η χώρα αυτή δεν εισάγει στους αμερικανικούς δρόμους τεχνολογικά προηγμένα οχήματα που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια.

Η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε τα εξής:

«Τα συνδεδεμένα οχήματα από την Κίνα μπορούν να συλλέγουν ευαίσθητα δεδομένα για τους πολίτες και την υποδομή μας και να μεταβιβάζουν πίσω στην Κίνα. Αυτά τα οχήματα θα μπορούσαν να αποτελούν απειλή και να είναι προσβάσιμα απομακρυσμένα ή να απενεργοποιηθούν».

ΗΠΑ: Απεργία σε 3 εργοστάσια αυτοκινήτων

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον αντέδρασε στην κατηγορία του Λευκού Οίκου. Μάλιστα, τόνισε ότι οι κινέζικες εταιρείες αυτοκινήτων δεν αποτελούν απειλή για τους Αμερικάνους. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έφερε ως παράδειγμα τη δράση της Κίνας έναντι των αμερικάνικων εταιρειών, επιβάλλοντας σε αυτές περιορισμούς.

Τέλος, αυτή η κίνηση δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιβάλλουν περιορισμούς σε κινεζικές εταιρείες λόγω εθνικών ανησυχιών. Να σημειώσουμε πως παλαιότερα είχαν απαγορεύσει σε κινεζικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών την είσοδο στην αγορά λόγω παρόμοιων ανησυχιών για τη χρήση δεδομένων.

Πηγή: Carscoops

 

abb_img