Το τρελό… Velocifero Beach MAD

Η Velocifero Beach MAD δεν είναι μια συνηθισμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Το αλλόκοτο παρουσιαστικό της καταλήγει σε δυο υπερφουσκωμένους τροχούς που θυμίζουν τα οχήματα τύπου fat-tire.

Η τελική της ταχύτητα είναι τα 45 km/h, ωστόσο υπάρχει boost mode που το πάει ως τα 60.

Είναι μάλλον προφανές πάντως πως η στόχευσή του εμπορικά είναι η κατηγορία των μοτοποδηλάτων. 

Η Velocifero είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά κάποια χρόνια κατασκευάζοντας κυρίως ηλεκτρικά όρθια σκούτερ σχεδίασης Tartarini.

 

Διαθέτει κινητήρα μέγιστης ισχύος 2.7 hp (2 kW) στο κέντρο του πίσω τροχού, μπαταρία 60 V/40 Ah (2.4 kWh) που επαρκεί για 60-70 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση που απαιτεί 8-10 ώρες. Μπορεί να δείχνει γιγάντιο, ωστόσο το βάρος του αναφέρεται στα 90 κιλά, φορά τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ χωρίς μοχλικό πίσω και δισκόφρενα παντού.

Η τελική του ταχύτητα είναι τα 45 km/h, ωστόσο υπάρχει boost mode που το πάει ως τα 60. Είναι μάλλον προφανές πάντως πως η στόχευσή του εμπορικά είναι η κατηγορία των μοτοποδηλάτων. Το εικονιζόμενο μοντέλο φορά πλήρη εξοπλισμό δρόμου, με βάση πινακίδας, φλας κλπ οπότε μάλλον σύντομα θα πρέπει να το περιμένουμε και στους δρόμους. Στις χώρες που δραστηριοποιείται η Velocifero τουλάχιστον.

Editorial