Ένα Virtual Showcar από τη Mercedes-Benz!

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το εικονικό αυτοκίνητο «Virtual Showcar», στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Riot Games.

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το Virtual Showcar, το οποίο ωστόσο θα παραμείνει για πάντα στον ψηφιακό κόσμο. Ουσιαστικά, το Virtual Showcar ανήκει στην κατηγορία των φουτουριστικών πρωτότυπων, τα οποία σχεδιάζουν με ρεαλιστικό τρόπο οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα πρωτότυπα συμμετέχουν σε διάφορα παιχνίδια, όπως το Gran Turismo.

Το Mercedes-AMG Vision Gran Turismo ήταν το πρωτότυπο που σχεδίασε η Mercedes-Benz για το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο πρωτότυπο η γερμανική φίρμα κατασκεύασε ένα πανομοιότυπο μοντέλο.

Mercedes-AMG EQE SUV: Πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου

Το Virtual Showcar της Mercedes-Benz είναι σαν… αληθινό

Η Mercedes-Benz σχεδίασε το Virtual Showcar με γνώμονα την υπέρβαση και όχι το ρεαλιστικό σχεδιασμό. Προφανώς, το πρωτότυπο θα παραμείνει στον ψηφιακό κόσμο και δεν θα δούμε κάποιο μοντέλο παραγωγής. Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία σχεδίασε το Virtual Car στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Riot Games και το παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends.

Ένα Virtual Showcar από τη Mercedes-Benz!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes-Benz, Gorden Wagener, το πρωτότυπο αποτελεί μείγμα αυτοκινητιστικού design και animation. Το ψηφιακό πρωτότυπο δεν διαθέτει παραδοσιακούς τροχούς, αλλά ψηφιακές αναπαραστάσεις που δημιουργούν ένα ενιαίο σύνολο με το υπόλοιπο αμάξωμα. Επιπλέον, κυριαρχεί μία «ρέουσα» σχεδίαση και άφθονες καμπύλες.

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C63 S E Performance

Η συνεργασία με το League of Legends

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Mercedes-Benz με το League of Legends θα δούμε το Virtual Showcar σε ένα video game, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσω του MBUX. Επιπλέον, κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος στο Σαν Φρανσίσκο το infotainment σύστημα της Mercedes EQS θα εμφανίσει στοιχεία του παιχνιδιού.

Rivian και Mercedes-Benz ετοιμάζουν ηλεκτρικά Van

Ο επικεφαλής σχεδίασης, Gorden Wagener, δήλωσε:

«Λόγω του εικονικού χώρου, δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορούμε να κάνουμε, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια και να δώσουμε στη δημιουργικότητά μας χώρο για το απροσδόκητο. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μοναδικό: η πρώτη αποκλειστικά εικονική έκθεση της Mercedes-Benz».

Editorial