Volkswagen: Αυξάνοντας την βιωσιμότητα της οικογένειας ID.

Μέσα στο 2023, η Volkswagen θα προσθέσει βιώσιμα υλικά στα ηλεκτρικά ID. μοντέλα της, για την κατασκευή του εσωτερικού τους.

Ακούστε το άρθρο

Η Volkswagen κάνει την ηλεκτρική γκάμα των μοντέλων ID. ακόμη πιο βιώσιμη, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής των υλικών για το εσωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στη χρονιά, στα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.7 θα τοποθετηθούν σταδιακά καινοτόμα υλικά, τα οποία είδαμε για πρώτη φορά στο ID. Buzz.

Η Silke Bagschik, Επικεφαλής της γραμμής προϊόντων E-Mobility, εξηγεί:

«Μέσω της ευρείας χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και της έλλειψης επενδύσεων από ζωικό δέρμα στο εσωτερικό των μοντέλων ID. βελτιώνουμε περαιτέρω την οικολογική ισορροπία των μοντέλων μας, έχοντας υψηλές απαιτήσεις στην απτική και μακροπρόθεσμη ποιότητα. Τα σχόλια των πελατών μας επιβεβαιώνουν την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε και στο μέλλον την επέκταση των βιώσιμων προσεγγίσεων».

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

To Volkswagen ID. Buzz πρωτοπόρος στις καινοτομίες ανακύκλωσης

Η Volkswagen χρησιμοποιεί ήδη ένα σημαντικό αριθμό βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό του ID. Buzz. Για παράδειγμα, το εξωτερικό υλικό για την επένδυση των καθισμάτων είναι κατασκευασμένο από νήμα Seaqual.

Μάλιστα, η κατασκευή του περιλαμβάνει 10% θαλάσσια απορρίμματα και 90% ανακυκλωμένο νήμα PES. Χάρη στην χρήση του, η παραγωγή εξοικονομεί ένα ποσοστό 32% σε εκπομπές CO2, σε σύγκριση με τα συμβατικά υλικά επένδυσης.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Αντίστοιχα, στα καθίσματα με το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό ArtVelours Eco, το ποσοστό ανακύκλωσης είναι της τάξης του 71%. Επιπλέον, οι επενδύσεις του δαπέδου και του διακοσμητικού ουρανού οροφής του ID. Buzz είναι εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Επίσης, ανακυκλωμένα πλαστικά υπάρχουν στο μονωτικό στρώμα που καλύπτει τα πατάκια. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και σε στοιχεία όπως η επένδυση στο κάτω μέρος του αμαξώματος και το εσωτερικό των θόλων.

Επιπλέον, η γερμανική φίρμα δεν χρησιμοποιεί το χρώμιο ως διακοσμητικό σε τμήματα της καμπίνας, καθώς η παραγωγή του επιβαρύνει το περιβάλλον. Ωστόσο, το χρώμιο έχει δώσει τη θέση του σε ένα υγρής μορφής χρώμα που διαθέτει βιολογικής προέλευσης υλικό. Ορισμένες από αυτές τις καινοτομίες ανακύκλωσης του ID. Buzz, θα χρησιμοποιηθούν στα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.7.

Νέο Volkswagen ID.3: Ουσιαστική βελτίωση στα σημεία

Τα ανακυκλωμένα υλικά ως μία εναλλακτική λύση πλήρους αξίας

Τα ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργούνται από την επεξεργασία ήδη χρησιμοποιημένων υλικών, τα οποία στη συνέχεια έχουν εφαρμογή σε νέα προϊόντα. Ωστόσο, στην περίπτωση των πλαστικών, τέτοια υλικά αποτελούν τα μπουκάλια ΡΕΤ και τα παλιά δίχτυα αλιείας. Μάλιστα, αυτά τα πλαστικά απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, μέσω ειδικής διαδικασίας που τα μετατρέπει σε κόκκους.

Volkswagen ID.7: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της VW

Επιπλέον, για την κατασκευή των τμημάτων, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών ή ένα μέρος του. Στο εσωτερικό, τα επαναχρησιμοποιημένα υλικά πρέπει πάντα να προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα συμβατικά. Προφανώς, αυτό ισχύει τόσο στην εμφάνιση και στην αίσθηση όσο και στην ανθεκτικότητα και τη διάρκειά τους στον χρόνο.

Μέχρι το 2030, η Volkswagen στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά όχημα κατά 40%. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να έχει ένα κλιματικά ουδέτερο ισοζύγιο το αργότερο μέχρι το 2050. Ωστόσο, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, η Volkswagen αναλύει και βελτιστοποιεί ολόκληρο τον κύκλο ζωής του οχήματος.

abb_img