Το Volkswagen Autostaldt είναι έργο τέχνης!

Οι Γυάλινοι Πύργοι της Volkswagen είναι το πιο εντυπωσιακό πάρκινγκ αυτοκινήτων στον κόσμο, συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.

Ακούστε το άρθρο

Οι «Γυάλινοι Πύργοι» της VW ή αλλιώς το Volkswagen Audostaldt, είναι ένα εκθαμβωτικό κτίριο στην πόλη Βόλφσμπουργκ, δίπλα από τα κεντρικά γραφεία της γερμανικής εταιρείας. Σε αυτό πραγματοποιούνται οι παραδόσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως, ενώ παράλληλα είναι ένα εντυπωσιακό έκθεμα και πόλος έλξης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα έχουν επισκεφτεί τους «Πύργους» από το 2000 και μετά. Κάθε πύργος έχει 20 ορόφους, ενώ το ύψος και των δύο φτάνει τα 48 μέτρα. Επιπλέον, κάθε όροφος μπορεί να φιλοξενήσει από 20 αυτοκίνητα, με τη συνολική χωρητικότητα να αγγίζει τα 800 οχήματα.

Το Volkswagen ID.4 GTX έφτασε στην κορυφή!

Όλα τα νέα μοντέλα στο Volkswagen Autostaldt

Τα αυτοκίνητα που συναντάμε εκεί είναι «του κουτιού», καθώς έχουν περάσει μόλις τη γραμμή συναρμολόγησης του εργοστασίου, ενώ τη μεταφορά τους αναλαμβάνει μία μεταφορική ταινία. Επιπλέον, ένα υπόγειο τούνελ μήκους 700 μέτρων ενώνει την παραγωγική μονάδα της εταιρείας με το Autostaldt.

Στη συνέχεια ένας κεντρικός οριζόντιος άξονας με ενσωματωμένους περιστρεφόμενους βραχίονες, φροντίζουν για την ανύψωση των οχημάτων στους 20 χώρους στάθμευσης του κάθε ορόφου. Για όλη τη διαδικασία της ανύψωσης είναι αρκετά 44 δευτερόλεπτα, καθιστώντας τον χώρο ως το γρηγορότερο αυτοματοποιημένο πάρκινγκ στον παγκοσμίως.

Το Volkswagen Multivan T7 eHybrid πάτησε Ελλάδα

Autostaldt: Το επιβλητικό πάρκινγκ αυτοκινήτων της Volkswagen!

Πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους

Οι «Γυάλινοι Πύργοι» της γερμανικής φίρμας είναι το σημείο παράδοσης των καινούριων αυτοκινήτων για τους πελάτες της. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στελέχη της μάρκας, μόνο το 1/4 του συνόλου των επισκεπτών πηγαίνουν στο Autostadt για αυτό το σκοπό.

Η συντριπτική πλειονότητα έρχεται είναι επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν αυτό το επιβλητικό κτίριο. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης, έναν χώρο οδήγησης των off-road μοντέλων της φίρμας, καθώς και μία μικρή πίστα για παιδιά, όπου αναλαμβάνουν το τιμόνι μικρών VW Beetle.

Scout: Νέο μέλος στην οικογένεια του Ομίλου Volkswagen!

Τέλος, για τη σχεδίαση της Autostadt συνέβαλαν περισσότεροι από 400 αρχιτέκτονες, πραγματοποιώντας τα εγκαίνιά της τον Μάιο του 2000.

abb_img