Volvo: Αρχίζει η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EX90

Το πρώτο Volvo EX90 που βγήκε και από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον, ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο και σε απόχρωση Denim Blue.

Ακούστε το άρθρο

Αυτή την εβδομάδα βρισκόμαστε και σε εορταστικό κλίμα. Καθώς έτσι, το εργοστάσιό μας έξω από το Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, έχει ξεκινήσει και την κατασκευή του νέου, κορυφαίου ηλεκτρικού SUV μας. Και οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της Volvo, προγραμματίζονται έτσι για το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους.

Το EX90 όχι μόνο επεκτείνει έτσι τη σειρά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μας, αλλά αντιπροσωπεύει και μία αλλαγή. Παραδείγματος για την εταιρεία, καθώς και είναι το πρώτο Volvo που εφοδιάζεται και με τεχνολογία κεντρικού υπολογιστή. Η οποία και επιτρέπει στα αυτοκίνητά μας να περάσουν έτσι σε μία νέα εποχή για την ασφάλεια.

Το πρώτο EX90 που βγήκε και από τη γραμμή παραγωγής του Τσάρλεστον, ήταν ένα εντυπωσιακό μοντέλο και σε απόχρωση Denim Blue. Και προορίζεται να παραδοθεί σε πελάτη στις ΗΠΑ, αλλά αργότερα μέσα στο έτος.

Volvo: ξεκινά την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EX90

«Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 εγκαινιάζει έτσι μία νέα εποχή και για τη Volvo Cars. Μία νέα εποχή και για την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα, αλλά και την ανθρωποκεντρική τεχνολογία», λέει ο Jim Rowan (Τζιμ Ρόουαν), ο Διευθύνων Σύμβουλός μας.

«Είμαστε περήφανοι που και το EX90 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ. Και αντανακλά έτσι τον μακροχρόνιο δεσμό με τους ανθρώπους μας στη Νότιο Καρολίνα, αλλά και την ευρύτερη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Προσηλωμένοι στη Νότιο Καρολίνα

Έτσι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής της Volvo Cars στις Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξε το καλοκαίρι του 2018 λίγο έξω και από το Τσάρλεστον. Μία από τις παλαιότερες αλλά και πιο ιστορικές πόλεις στη χώρα. Έτσι σήμερα, το εργοστάσιο του Τσάρλεστον, κατασκευάζει το EX90 και το S60. Και διαθέτει και ικανότητα παραγωγής έως και 150.000 αυτοκινήτων ανά έτος.

Αλλά και κατά τα πρόσφατα έτη, πραγματοποιήσαμε εκτεταμένες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις. Τα τμήματα αμαξωμάτων αλλά και βαφής ανανεώθηκαν. Και επεκτάθηκαν έτσι σημαντικά, ενώ το εργοστάσιο διαθέτει πλέον και μία εξαιρετικά προηγμένη γραμμή παραγωγής και μπαταριών.

Έτσι και με αυτές τις επενδύσεις, οι εγκαταστάσεις μας στις ΗΠΑ, έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και για αυτή την καινούργια εποχή, στη σχετικά νέα ιστορία τους. Και οι κινήσεις μας αντανακλούν έτσι και τους μακροχρόνιους δεσμούς μας με τη Νότιο Καρολίνα, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπου και η Volvo Cars λειτουργεί εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μέσω και ενός πυκνού δικτύου 281 διανομέων και σε 47 πολιτείες.

Volvo: ξεκινά την παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EX90

Γεννημένο ηλεκτρικό και ρηξικέλευθο

Το EX90 βασίζεται και στην επόμενης γενιάς τεχνολογία και για τα σχεδιασμένα εξαρχής ως ηλεκτρικά οχήματά μας. Με αυτονομία έως και 600 km. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι και το ασφαλέστερο Volvo μέχρι σήμερα. Και με τη χρήση τεχνολογιών παθητικής, αλλά και ενεργητικής ασφάλειας επόμενης γενιάς. Και με λογισμικό που λαμβάνει πληροφορίες από μία ευρεία σειρά αισθητήρων.

Έχοντας τις ρίζες του στις σκανδιναβικές σχεδιαστικές αρχές μας, το EX90 διαθέτει σύγχρονες αναλογίες. Που βελτιστοποιούν την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αισθητική. Χάρη στην πραγματικά επταθέσια διάταξη του εσωτερικού του, Αποτελεί τέλειο σύντροφο για όλη την οικογένεια, προσφέροντας τεράστιους χώρους, πολυχρηστικότητα και άνεση.

Το EX90 εξοπλίζεται με ένα ισχυρό σύστημα κεντρικού υπολογιστή. Βρίσκεται μονίμως σε σύνδεση και μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις παραδίδονται από τους μηχανικούς λογισμικού. Καθίσταται δυνατές χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και επικαιροποιούνται με τη λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το EX90 πιστοποιεί την ικανότητά μας να αναπτύσσουμε προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο. Και επιβεβαιώνει εκ νέου τη θέση μας ως ηγέτη στην εν εξελίξει τεχνολογική μετάβαση που πραγματοποιείται στον κλάδο του αυτοκινήτου.

Πηγή: δελτίο τύπου

abb_img