WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή (Women’s Wordwide Car of the Year) ανακοίνωσε τους νικητές κάθε κατηγορίας.

Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή (WWCOTY, Women’s Wordwide Car of the Year) ανακοίνωσε τους νικητές κάθε κατηγορίας.

Οι 75 γυναίκες, επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, από 52 χώρες σε πέντε ηπείρους ψήφισαν για το WWCOTY μεταξύ των 62 υποψηφίων αυτοκινήτων. Κάθε μοντέλο που λανσαρίστηκε σε τουλάχιστον δύο ηπείρους μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2023 ήταν υποψήφιο. Και τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Καλύτερο Οικογενειακό Αυτοκίνητο, το Volvo EX30      

Είναι το πρώτο premium compact SUV της Volvo, το τρίτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο και το μεγαλύτερο προσιτό αυτοκίνητο. Ξεχωρίζει για την αυτονομία των 450 χιλιομέτρων, για την ποιότητά του, τον εξοπλισμό ασφαλείας και επειδή είναι το Volvo με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι σήμερα. Επιπλέον είναι άνετο και ευρύχωρο.

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Καλύτερο Μεγάλο Αυτοκίνητο, το BMW Σειρά 5

Η BMW Σειρά 5 προσφέρει μια πλήρη γκάμα κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου για πρώτη φορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού κινητήρα. Η όγδοη γενιά της Σειράς 5 έχει τα περισσότερα χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας, προσφέρει μια ευρύχωρη και άνετη καμπίνα για τους επιβάτες και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ενσωματώνει στάνταρ ένα πλήρως vegan εσωτερικό.

Nissan X-Trail: Το SUV που προτιμούν οι γυναίκες

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Καλύτερο SUV, το Kia EV9

Το Kia EV9 είναι το πρώτο μεγάλο ηλεκτρικό SUV με έως και επτά θέσεις. Παρά τα 5 μέτρα του μήκους του, έχει καλή αεροδυναμική. Ξεχωρίζει της για τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, την τεχνολογία, την αμφίδρομη φόρτισή του και την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt. Επιπλέον, η τιμή του είναι πολύ ανταγωνιστική σε σύγκριση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας.

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Καλύτερο 4×4 & Pick-up, το Volkswagen Amarok

Αυτή η νέα γενιά του Volkswagen Amarok παρουσιάζει ριζικές αλλαγές. Είναι πολύ φιλικό προς τους επιβάτες, έχει εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες και μεγάλη ικανότητα φόρτωσης. Περιλαμβάνει πέντε κινητήρες που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε αγοράς. Τέλος ενσωματώνει βελτιωμένη ποιότητα και τον εξοπλισμό στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών.

WWCOTY: Οι νικητές των πέντε κατηγοριών για το 2024

Καλύτερο Αυτοκίνητο Επιδόσεων, το Aston Martin DB12

Η πολυτέλεια, η κομψότητα και οι επιδόσεις καθορίζουν το νέο Aston Martin DB12. Εχει  κινητήρα V8 twin-turbo, 680 ίππων, τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 3,6 δευτερόλεπτα. Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές βρίσκονται στην καμπίνα του με νέα σχεδίαση και υψηλή ποιότητα χωρίς να χάνει τη λειτουργικότητά του.

«Η ψηφοφορία δεν ήταν εύκολη εξαιτίας του εξαιρετικού επιπέδου των υποψηφίων μοντέλων», ανέφερε η Mart Garcia, Πρόεδρος του WWCOTY. Καμία ψήφος δεν είναι τυχαία. Όλες οι κριτές έχουν κάνει δοκιμές, λεπτομερείς αναλύσεις και μελέτες του ανταγωνισμού. Γι’ αυτό τα βραβεία WWCOTY αποτελούν το σημείο αναφοράς για εκατομμύρια αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι πέντε εξαιρετικά μοντέλα, πέντε αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν την αριστεία στην κατηγορία, αυτοκίνητα που αξίζουν ένα από τα βραβεία του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς από Γυναικεία Επιτροπή.

Αυτά τα πέντε μοντέλα που κέρδισαν τις κατηγορίες τους θα περάσουν στην τελική ψηφοφορία  που θα καθορίσει το μεγάλο νικητή του WWCOTY για το 2024. Η ανακοίνωση θα γίνει μέσα από το κανάλι του Women’s Wordwide Car of the Year στο YouTube στις 00:00 στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικά με το WWCOTY

Το Women’s Wordwide Car of the Year είναι το μόνο βραβείο αυτοκινήτων στον κόσμο με κριτές αποκλειστικά γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Τα κριτήρια ψηφοφορίας είναι ίδια με αυτά κάθε οδηγού στην επιλόγή αυτοκινήτων. Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» αφού τα αυτοκίνητα δεν διαφέρουν ανάλογα με το φύλο του ανθρώπου που τα επιλέγει. Πτυχές όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι μεταξύ των στοιχείων που λαμβάνουν υπόψη κατά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας οι κριτές.

Ωστόσο, πέρα από την επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων της χρονιάς, στόχος του είναι και να δώσει ορατότητα στις γυναίκες στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να συμβάλει στο να ακουστεί η φωνή των γυναικών σε όλες τις ηπείρους. Αυτό για μια γυναίκα σημαίνει πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές ευκαιρίες.

abb_img
spot_img