Έναρξη της παραγωγής για το Jidu ROBO-01

Το Jidu ROBO-01 παίρνει το δρόμο της παραγωγής, ενώ θα παραχθούν 1.000 επιπλέον αντίτυπα της έκδοσης Lunar Edition.

Ακούστε το άρθρο

Η Jidu ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του ROBO-01. Ουσιαστικά, η κινέζικη εταιρεία παρουσίασε την περιορισμένη έκδοση Lunar Edition, η οποία αποτελεί την εορταστική-εναρκτήρια έκδοση του μοντέλου.

Συγχρόνως, ανακοίνωσε την παραγωγή άλλων 1.000 RΟBO-01 Lunar Edition, καθώς πούλησε τα πρώτα 1.000 τον περασμένο Σεπτέμβριο. Φυσικά, το ROBO-01 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και η Jidu τονίζει τη δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης του.

Η Jidu παρουσιάζει το πρωτότυπο RΟBO-01

Ας πάρουμε μία γεύση από το Jidu ROBO-01

Το Jidu ROBO-01 διαθέτει τις διαστάσεις ενός τυπικού SUV. Μάλιστα, το μήκος του φτάνει τα 4,8 μέτρα. Επιπλέον, η απόδοση του νέου οχήματος φτάνει τους 544 ίππους και ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Το ROBO-01 διαθέτει μία μπαταρία 100 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα. Ακόμη, οι κατασκευαστές έχουν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο 2 LiDAR, 5 ανιχνευτές μικροκυμάτων, 12 ανιχνευτές υπερήχων και 12 high definition κάμερες.

Togg: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο «Made in Turkey»

Αμιγώς ηλεκτρικό και «πολύ» αυτόνομο

Το ROBO-01 της Jidu έχει τη δυνατότητα κίνησης μόνο του χωρίς τη συνδρομή ή τον έλεγχο του οδηγού, λόγω του συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Μάλιστα, κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου είχαμε τονίσει την έλλειψη χειρολαβών, καθώς και τη δυνατότητα αναδίπλωσης του τιμονιού.

Η Jidu στήριξε την παραγωγή του οχήματος στην πλατφόρμα Apollo. Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα λειτουργεί ως βάση ανάπτυξης και εξέλιξης όλων των αυτόνομων αυτοκινήτων της Baidu.

Project Arrow: Ηλεκτρικό SUV από τον Καναδά

Παράλληλα, το Jidu RΟBO-01 περνάει στη διαδικασία παραγωγής και η τιμή του ξεκινάει από τα 55.000 δολάρια. Μάλιστα, οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν το 2023. Επιπλέον, η κινέζικη εταιρεία θα κατασκευάζει το αυτοκίνητο σε κάποιο από τα εργοστάσια της Geely, στην πόλη Ningbo της Κίνας.

Τέλος, η Jidu εστιάζει στην κατασκευή ενός ακόμη μοντέλου, το οποίο σύμφωνα με φήμες, θα έχει την ονομασία ROBO-02. Το νέο μοντέλο θα το δούμε λογικά το Νοέμβριο στην Έκθεση της Guangzhou.

abb_img