Η Jidu παρουσιάζει το πρωτότυπο ROBO-01

Η Jidu μας έδειξε το νέο της πρωτότυπο ROBO-01, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Η Baidu δημιούργησε την Jidu με την οικονομική υποστήριξη της Geely και έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί την Tesla. Το νέο της εγχείρημα της είναι το ROBO-01, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Ουσιαστικά, μέσω της Jidu, η Baidu κάνει το μεγάλο βήμα προς την αγορά του αυτοκινήτου. Άλλωστε πολλές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Apple, η Sony και η Huawei, έχουν προχωρήσει στην ίδια κίνηση.

Το Lynk & Co Next Day Concept δείχνει το μέλλον

Αυτό είναι το πρωτότυπο Jidu ROBO-01

Το ROBO-01 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Geely για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, το νέο όχημα δεν διαθέτει χειρολαβές. Ακόμη, ο έλεγχος του από τον οδηγό γίνεται μόνο μέσω προφορικών εντολών και ενός συστήματος φωνητικής αναγνώρισης.

Ουσιαστικά, το αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα κίνησης… μόνο του, χωρίς τη συνδρομή ή τον έλεγχο του οδηγού, λόγω του συστήματος αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Με προηγμένα συστήματα 

Για να επιτύχει η Jidu τις συγκεκριμένες επιδόσεις αυτόνομης οδήγησης, χρησιμοποίησε επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon 8295. Οι εν λόγω επεξεργαστές, έχουν την εποπτεία του αυτοκινήτου, ακόμα και χωρίς να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Τέλος, το ROBO-01 διαθέτει δύο LiDAR και 12 κάμερες.

Everrati GT40: Η ισχύς εν τη ενώσει!

Παράλληλα, το μοντέλο της παραγωγής παρουσιάζει ομοιότητες με το πρωτότυπο κατά 90%. Επιπλέον, η παραγωγή του θα ξεκινήσει εντός του 2023, ενώ τη σχεδίαση του ROBO-01 υπογράφει ο πρώην σχεδιαστής της Cadillac, Frank Wu. Τέλος, η κινέζικη εταιρεία θα κατασκευάζει το αυτοκίνητο σε κάποιο από τα εργοστάσια της Geely, στην πόλη Ningbo της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του ROBO-01 είναι αρκετά ελκυστική. Για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να καταβάλει περίπου 28.000 ευρώ.

abb_img
spot_img