Ξέρετε πως να γλυτώσετε τα άλατα από τους υαλοκαθαριστήρες;

Τα μπεκ που ψεκάζουν νερό στο παρμπρίζ εξαιτίας των αλάτων βουλώνουν. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην συμβαίνει αυτό;

Ακούστε το άρθρο

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο carselectric.gr το αυτοκίνητο μας, είτε είναι ηλεκτρικό, είτε συμβατικό, απαιτεί τη συντήρησή του. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι όλα δουλεύουν σωστά. Ένα από τα μέρη του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά είναι οι υαλοκαθαριστήρες με τα πιτσιλιστήρια.

Πρώτα φρένο ή συμπλέκτη στο φρενάρισμα;

Βάλτε τέλος στα άλατα

Για να δουλεύει σωστά όμως το δίδυμο μπεκ-υαλοκαθαριστήρες, πέρα από τα μάκτρα, πρέπει να δουλεύουν σωστά και τα μπεκ. Αρχικά για τα μάκτρα να έχετε κατά νου πως πρέπει να τα αλλάζετε κάθε χρόνο. Και αυτό γιατί λόγω χρήσης, αλλά και ζέστης υπάρχει φθορά. Επιπλέον όμως και τα μπεκ θα πρέπει να ψεκάζουν επαρκή ποσότητα νερού. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι βουλωμένα. Μια από τις αιτίες που τα μπεκ βουλώνουν είναι τα άλατα από το νερό της βρύσης. Βλέπετε οι περισσότεροι οδηγοί έτσι γεμίζουν το δοχείο πλήρωσης. Η συσσώρευση των αλάτων λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα ο οδηγός να πατάει το μοχλό των υαλοκαθαριστήρων να ακούει το μοτέρ του μηχανισμού, αλλά να μη πετάει νερό. Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Οι βλάβες που κρύβει το check engine

Πιστέψτε μας, η λύση είναι εξαιρετικά φθηνή, όσο κοστίζει ένα μπουκάλι ξύδι. Αρχικά, με ένα μαλακό σφουγγάρι και λίγο ξύδι τρίψετε απαλά τις ακίδες των μπεκ. Καλό θα είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία και να ξεπλύνετε τα μπεκ. Στη συνέχεια ρίξτε ξύδι στο δοχείο πλήρωσης και συμπληρώστε το υπόλοιπο δοχείο με νερό. Εμείς προτείνουμε να ρίξετε χλιαρό νερό που βοηθάει να «σπάει» τα άλατα. Πιέστε αρκετές φορές το διακόπτη των υαλοκαθαριστήρων (με τους υαλοκαθαριστήρες σηκωμένους κατά προτίμηση) μέχρι να απομακρυνθούν τα άλατα.

Απιονισμένο νερό είναι το καλύτερο

Όποιοι θέλετε να αποφύγετε τα άλατα και τη διαδικασία καθαρισμού των μπεκ, απλά χρησιμοποιήστε απιονισμένο νερό. Δεν κοστίζει και θα είστε σίγουροι ότι το σύστημα πλύσης σας θα είναι πάντα στην εντέλεια. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα προσθέστε και καθαριστικό παρμπρίζ για να απομακρύνονται πιο εύκολα τα έντομα και οι εκάστοτε ρύποι.

abb_img