Ξέρετε τι να κάνετε αν τρακάρετε με ανασφάλιστο όχημα;

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο νόμος γύρω από τα ανασφάλιστα οχήματα να είναι αυστηρός, όμως υπάρχουν μερικοί που δεν καταλαβαίνουν από πρόστιμα και ποινές. Δυστυχώς στους δρόμους έξω υπάρχουν πολλά ανασφάλιστα οχήματα. Παρακάτω διαβάστε τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που κάποιος τρακάρει με ανασφάλιστο όχημα.

Πώς τα έξυπνα λογισμικά προλαμβάνουν τα τροχαία ατυχήματα;

Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν σε ατύχημα με ανασφάλιστο;

Καταγραφή του ατυχήματος
Βέβαια η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση είναι να καλέσει ο άτυχος οδηγός την αστυνομία για να καταγράψει το ατύχημα. Επιπλέον η παρουσία της αστυνομίας είναι απαραίτητη για το δικαστήριο που θα ακολουθήσει.

Ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας
Αμέσως μετά πρέπει να καλέσει την ασφαλιστική του εταιρεία και να την ενημερώσει για το ατύχημα.

Αφήνουμε τα οχήματα ως έχουν
Αν είναι εφικτό δεν θα πρέπει ουδείς να μετακινήσει τα οχήματα, εκτός αν υπάρχει κίνδυνος για την οδική ασφάλεια. Βέβαια στην περίπτωση που πρέπει να απομακρυνθούν για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, βγάλετε φωτογραφίες με το κινητό τηλέφωνο.

Σε τι μπελάδες μπορούν να σας βάλουν οι συσκευές εντοπισμού;

Αν το ανασφάλιστο όχημα τραπεί σε φυγή τι κάνουμε;

Εύρεση μαρτύρων
Εάν το ανασφάλιστο όχημα τραπεί σε φυγή από τον τόπο του ατυχήματος πριν φτάσει η Τροχαία, ο παθών πρέπει να σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας, τη μάρκα και το χρώμα του υπαίτιου οχήματος. Μάλιστα τα αυτά στοιχεία θα είναι χρήσιμα για τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρεία. Καλό θα είναι να εντοπίσει άλλους μάρτυρες που είδαν το ατύχημα και να κρατήσει τα στοιχεία τους. Θα είναι χρήσιμα για την διαλεύκανση του ατυχήματος και την μετέπειτα πορεία της υπόθεσης με τη δικαιοσύνη.

Άμεση επικοινωνία με την αστυνομία
Η επικοινωνία με την αστυνομία πρέπει να γίνει άμεσα και να ζητήσει ο παθών να συνταχθεί μήνυση για εγκατάλειψη εις βάρος του οδηγού του ανασφάλιστου οχήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες κατά του υπαιτίου.

Τι κλέβουν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

abb_img