Αυτός είναι ο πανίσχυρος ταχυφορτιστής της XPeng!

Η Xpeng δημιούργησε έναν νέο ταχυφορτιστή 480 kW, ο οποίος χαρίζει 210 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε μόνο 5 λεπτά.

Ο S4 είναι ο νέος ταχυφορτιστής της Xpeng με ισχύ 480 kW, ο οποίος επαναπροσδιορίζει την έννοια της γρήγορης φόρτισης. Μπορεί, δηλαδή, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία των ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν λόγω φορτιστής είναι συμβατός με ηλεκτρικά αυτοκίνητα 800V. Επιπλέον, το ηλεκτρικό SUV XPeng G9 αξιοποιεί πλήρως τη δυναμική του νέου ταχυφορτιστή.

Ένα ηλεκτρικό Xpeng P7 έπιασε φωτιά εν κινήσει!

Η φόρτιση με τον Xpeng S4

Η κινέζικη φίρμα κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο με τη χρήση του ταχυφορτιστή S4. Πιο συγκεκριμένα, η στάθμη της μπαταρίας του G9 έφτασε στο 40% μέσα σε 5 λεπτά. Μάλιστα, η φόρτιση ξεκίνησε από πολύ χαμηλά επίπεδα της μπαταρίας, ενώ έφτασε στο 40% μέσα σε 5 λεπτά, το οποίο σημαίνει 210 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η ισχύς του φορτιστή ξεκίνησε από τα 150 kW, μέσα σε ένα λεπτό ανέβηκε στα 400 kW και σε 3,5 λεπτά άγγιξε τα 440 kW. Επομένως, αυτή η ισχύς καθιστά τον S4, ως τον ισχυρότερο ταχυφορτιστή στην Κίνα αυτή τη στιγμή.

Το Qiantu K20 κοστίζει μόνο 12.200 ευρώ

Που θα βρούμε τον ταχυφορτιστή S4;

Αρχικά, στην πόλη Guangzhou της Κίνας και πιο συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Sunac. Μάλιστα, ο αρχικός στόχος της εταιρείας είναι η τοποθέτηση τέτοιων φορτιστών στις πόλεις, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για το G9. Τέλος, η XPeng επιθυμεί την εγκατάσταση 2.000 ταχυφορτιστών S4 σε ολόκληρη τη χώρα, έως το 2025.

XPENG: Διπλασιασμός πωλήσεων μέσα σε 8 μήνες!

Τι ισχύει για Ευρώπη και Βόρεια Αμερική;

Το δίκτυο ταχυφορτιστών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική είναι σε διαδικασία επέκτασης. Μάλιστα, η ισχύς των υποδομών αγγίζει τα 350 kW. Με την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 800V, θα δούμε το χρόνο ανεφοδιασμού να πλησιάζει αυτόν των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!