Υπηρεσία car sharing βοηθά τους οδηγούς με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ακούστε το άρθρο
Η Good2Go’s προσφέρει την εναλλακτική της “πράσινης” μετακίνησης σε νοικοκυριά που δεν θα μπορούσαν εύκολα να εξοικονομήσουν χρήματα, προκειμένου να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και εξυπηρετεί περιοχές όπου η δημόσια μετακίνηση είναι δυσλειτουργική και αναξιόπιστη.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα car-sharing που συνενώνει τα ηλεκτρικά οχήματα με τις λογικές τιμές προσφέροντας τις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι προσαρμοσμένες στα εισοδήματα των οδηγών σε μία από τις πιο πολύβουες περιοχές της Βοστώνης.

Μία εναλλακτική πρόταση για αξιόπιστες, ευέλικτες και οικονομικές μετακινήσεις

EV charging
Η υπηρεσία car sharing Good2Go είναι μία από τις πρώτες υπηρεσίες του είδους της στις ΗΠΑ και σκοπεύει να προωθήσει τις πράσινες μετακινήσεις, δίνοντας παράλληλα στους κατοίκους με χαμηλά εισοδήματα της περιοχής Roxbury, μία εναλλακτική πρόταση για αξιόπιστες, ευέλικτες και οικονομικές μετακινήσεις. 
Όπως συμβαίνει και με άλλες υπηρεσίες car sharing, η Good2Go δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ενοικιάζουν ηλεκτρικά οχήματα, με την ώρα. Έτσι, μπορούν για παράδειγμα να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, να μεταφέρουν πράγματα από το σούπερ μάρκετ στο σπίτι, να πάνε στην εργασία τους, να μεταβούν σε κάποιον γιατρό, να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα καταστήματα τροφίμων με ποιοτικότερες πρώτες ύλες κτλ και μπορούν να επιστρέψουν το αυτοκίνητο αμέσως μετά. Χρεώνονται μόνο για τις ώρες που έχουν χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο.
Στην πραγματικότητα δίνεται στους οδηγούς με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα χρήσης ενός “προσωπικού” μέσου μεταφοράς, αφαιρώντας όμως τα μεγάλα κόστη και τις δυσκολίες που συνεπάγεται η κατοχή ενός αυτοκινήτου.
Inside the car
H Good2Go όμως εστιάζει και στην προστασία του περιβάλλοντος και τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει η χρήση των υπηρεσιών car sharing στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα για την κοινότητα. 
Οι τιμές είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν πολλές ομάδες ανθρώπων και να προσφερθούν ίσες ευκαιρίες μετακίνησης στους πολίτες.
Η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους σε 20 διαφορετικά δημόσια προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης να νοικιάσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 5 δολάρια, αντί για 10 δολάρια που κοστίζει κανονικά η ώρα. 

Τα αυτοκίνητα της Good2Go βρίσκονται σε συγκεκριμένες εύκολα προσβάσιμες τοποθεσίες όπως είναι το πανεπιστήμιο της περιοχής, ένα εμπορικό κέντρο και ένα δημοτικό πάρκινγκ όπου έχει τοποθετηθεί και υποδομή φόρτισης.

Parking charging

abb_img