Ζeno Mobility: Συνάντηση με θέμα τη Μικροκινητικότητα

Εκδήλωση με κύριο θέμα την Μικροκινητικότητα, πραγματοποίησε η εταιρεία Zeno Mobility, παρουσιάζοντας προϊόντα και πρακτικές ενίσχυσής της.

Ακούστε το άρθρο

Με φόντο τη «Μικροκινητικότητα» και τη νέα αντίληψη για τις μετακινήσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων της εταιρείας Ζeno Mobility. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Μουσείο Οίνου, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Mercedes-Benz EQ Formula-E Team eBike: Ταξιδιάρα ψυχή!

Τα αυτοκίνητα συνεχώς μεγαλώνουν

Οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σήμερα, ωθούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην κατασκευή οχημάτων μεγαλύτερων σε διαστάσεις. Οι χρήσεις ενός κλασικού οικογενειακού οχήματος μονίμως επεκτείνονται.

Αυτό σημαίνει ανάγκη για πλουσιότερο εξοπλισμό αλλά και ανάγκες για μεγαλύτερους και πιο άνετους χώρους. Τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές.

Ωστόσο, η κατασκευή των αυτοκινήτων με μεγαλύτερες διαστάσεις, τα κάνουν αυτομάτως δυσκίνητα στη χρήση τους στις πόλεις. Κάτι τέτοιο, προφανώς, δεν βοηθάει στην εύκολη μετακίνηση στις πόλεις.

Η χρήση των αυτοκινήτων σήμερα

Σύμφωνα με τελευταία στατιστικά, ένα μέσο οικογενειακό όχημα, το χρησιμοποιούν το 70% του χρόνου, το πολύ δύο άτομα. Σε μικρές ή μεσαίες καθημερινές διαδρομές εντός πόλεων.

Σε διαδρομές δηλαδή, που σπάνια ξεπερνούν τα 30–60 χιλιόμετρα απόσταση , με τις μέσες ταχύτητες να μην αγγίζουν τα 20 χλμ./ώρα. Και μόνο το υπόλοιπο 30% της χρήσης του για κάθε άλλη δραστηριότητα, όπως εκδρομές, οικογενειακές μετακινήσεις εκτός πόλεων, διακοπές κλπ.

Ducati: Νέα e-Bikes για το 2022

Πώς συμβάλλει η Μικροκινητικότητα

Άρα η επιλογή αυτών των οχημάτων για τέτοιου είδους μετακινήσεις είναι καλή επιλογή; Σε αυτό το ερώτημα απαντάει ο όρος Μικροκινητικότητα. Δηλαδή, όλα εκείνα τα μικρά, ευκίνητα και χαμηλού κόστους μεταφορικά μέσα, που διευκολύνουν τις μετακινήσεις μας στα κυκλοφοριακά αστικά κέντρα.

Ενώ με τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις τους και το μηδενικό ενεργειακό τους αποτύπωμα, βοηθούν το σχεδόν καταστραμμένο περιβάλλον που ζούμε, να ανακάμψει σημαντικά.

Ζeno Mobility

Η Ζeno Mobility, είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία με κύριο στόχο την επικοινωνία και διάδοση της Μικροκινητικότητας στην Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα, των Οχημάτων της Κατηγορίας Le.

Δηλαδή, το ηλεκτρικό πατίνι, το ηλεκτρικό ποδήλατο, το scooter και οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Καθώς επίσης και τα μικρά διθέσια οχήματα της κατηγορίας L6e/L7e, για ατομική ή και επαγγελματική χρήση, ανοίγουν ένα νέο, αξιόπιστο και κυρίως άκρως οικονομικό κεφάλαιο στις μετακινήσεις μας.

500 Iride: Το νέο ηλεκτρικό πατίνι της Fiat

Τα κύρια σημεία ανάπτυξης για τη Μικροκινητικότητα

Στη συνάντηση για τη Μικροκινητικότητα, η Ζeno Mobility παρουσίασε τα κύρια σημεία ανάπτυξής της που είναι:

 • Η Δημιουργία μιας προσιτής και αξιόπιστης σειράς Προϊόντων, με συνεχείς προσπάθειες ανανέωσης / εμπλουτισμού τους.
 • Η Δημιουργία ενός Πανελλαδικού Δικτύου «Κέντρων Προσιτής και Αξιόπιστης Ηλεκτροκίνησης», όπου κάτω από την ίδια στέγη, ο καταναλωτής θα μπορεί να βρει όλα τα σχετικά με την Κατηγορία Le προϊόντα.
 • Η σταθερή «Υποστήριξη μετά την Πώληση» των Οχημάτων ( Service/Ανταλλακτικά)

Προφανώς η πρώτη γνωριμία της Zeno Mobility με την ελληνική αγορά, έλαβε εξαιρετική αποδοχή από τον εμπορικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Zeno Mobility: Συνάντηση με θέμα τη Μικροκινητικότητα

Τέλος, ο κύριος χώρος του Μουσείου Οίνου, φιλοξένησε επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση Προϊόντων, στην οποία συμμετείχαν οι ακόλουθες εταιρείες:

 • ECO CARS με Επιβατηγά και Επαγγελματικά Οχήματα
 • BEEV με ομοειδή Προϊόντα
 • ZHIDOU με τα Επιβατηγά D1 και D2
 • TAZZARI με τα Zero City
 • NIU με πλήρη σειρά Δiκύκλων
 • Ε/Μ/W με Ηλ. Ποδήλατα και Scooter
 • MICRO με Ηλ.Πατίνια.
 • FANTIC με Ηλ. Ποδήλατα και Πατίνια
 • MC CHARGERS, με τους Ελληνικούς Φορτιστές Δικτύου
abb_img