Zenvo Aurora: «Κυνηγώντας» το Βόρειο Σέλας με 1.850 ίππους!

Η Zenvo παρουσίασε επίσημα το νέο εξωτικό δημιούργημά της με την ονομασία Aurora, ένα υβριδικό hypercar με ισχύ έως 1.850 ίππους.

Η Zenvo παρουσίασε το νέο Aurora, ένα εντυπωσιακό hypercar το οποίο αποτελεί μία στιγμή ορόσημο για την μάρκα. Μάλιστα, το Aurora είναι το ελαφρύτερο και ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Zenvo Automotive. Παράλληλα, το μοντέλο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για τη δανέζικη φίρμα, με εντελώς νέα σχεδίαση και χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Το νέο δημιούργημα της Zenvo χρησιμοποιεί ένα ολοκαίνουργιο αρθρωτό πλαίσιο από ανθρακόνημα με την κωδική ονομασία ZM1. Επιπλέον, στον τομέα των διαστάσεων, έχει μήκος 4.836 χιλιοστά, πλάτος 2.020 χιλιοστά και ύψος 1.097 χιλιοστά, με το μεταξόνιό του να φτάνει τα 2,8 μέτρα. Παράλληλα, σε χαμηλά επίπεδα έχει διατηρηθεί το βάρος του, το οποίος δεν ξεπερνά τους 1,3 τόνους.

Το νέο hypercar της Zenvo θα είναι υβριδικό!

Ωστόσο, η εταιρεία δεν κυνηγά μόνο τις απόλυτες επιδόσεις, αφού στόχος της είναι περισσότερο η ευχαρίστηση που θα προσφέρει το Aurora στον οδηγό του. Πιο συγκεκριμένα, για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός μεταξύ της άνεσης και της εστίασης στην πίστα, το Aurora θα είναι διαθέσιμο σε 2 διαφορετικές εκδόσεις. Αρχικά, η έκδοση Tur, θα είναι πιο πολιτισμένη για χρήση στο δρόμο, με την Agil να αποτελεί την εντελώς καθαρόαιμη πρόταση.

Praga: Ένα road legal αγωνιστικό hypercar

Το εξηλεκτρισμένο Zenvo Aurora με 1.850 ίππους

Κάτω από το αεροδυναμικό και σίγουρα εντυπωσιακό αμάξωμα του δανέζικου hypercar, εδρεύει ένας θηριώδης V12 κινητήρας των 6,6 λίτρων. Μάλιστα, το εν λόγω μηχανικό σύνολο βενζίνης χρησιμοποιεί 4 τούρμπο με αποτέλεσμα να αποδίδει αυτούσιο 1.250 ίππους. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει την δυνατότητα να λειτουργεί με άνεση έως τις 9.800 στροφές/λεπτό, παράγοντας ανατριχιαστικό ήχο!

Ωστόσο, εδώ κάνουν την εμφάνισή τους έως και 3 ηλεκτροκινητήρες αλλάζοντας τα δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση Tur διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες, με τους 2 εξ αυτών να κινούν τους εμπρός τροχούς. Προφανώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία τετρακίνησης για το Aurora, προσφέροντάς του συνδυαστικά 1.850 ίππους και 1.700 Nm ροπής. Αντίθετα, η επιλογή Agil διαθέτει μόνο έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, αποδίδοντας 1.450 ίππους και 1.400 Nm ροπής.

Apollo G2J: Η εξέλιξη των ηλεκτρικών hypercars

Με τελική ταχύτητα που θα «αγγίζει» ακόμα και τα 450 χλμ./ώρα

Από πλευράς επιδόσεων, το Zenvo Aurora Tur επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, για την ίδια μέτρηση, αλλά έως τα 300 χλμ./ώρα, το μοντέλο απαιτεί μόλις 9 δευτερόλεπτα από το χρόνο του οδηγού. Παράλληλα, 17 δευτερόλεπτα αρκούν για να διανύσει 400 μέτρα, με την τελική ταχύτητα να «αγγίζει» τα… 450 χλμ./ώρα!

Αντίθετα, η πιο καθαρόαιμη έκδοση Agil επιταχύνει έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα και έως τα 300 χλμ./ώρα σε 10 δευτερόλεπτα. Βέβαια, η τελική της ταχύτητα είναι χαμηλότερη από αυτήν της Tur, φτάνοντας ωστόσο στα 365 χλμ./ώρα. Όσοι θέλουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, καθώς και να είναι αρκετά… τυχεροί.

YangWang U9: Το Hypercar των 1.115 ίππων είναι εδώ!

Zenvo Aurora: «Γεννημένο» στη Δανία με 1.850 ίππους

Η παραγωγή του Zenvo Aurora θα ξεκινήσει το 2026, με την εταιρεία να κατασκευάζει μόλις 50 αντίτυπα από κάθε έκδοση. Βέβαια, αναμενόμενα τσουχτερή θα είναι και η τιμή του, η οποία θα ξεκινάει πάνω από τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε το Zenvo Aurora, το οποίο κινείται σε καταιγιστικούς ρυθμούς «κυνηγώντας» το Βόρειο Σέλας:

Editorial