1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Νέα λεωφορεία θα παραλάβουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το σχέδιο «Πράσινες Μεταφορές», το οποίο παρουσίασε ο αρμόδιος Υπουργός.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μίλησε στο συνέδριο Green Deal Greece και παρουσίασε το σχέδιο «Πράσινες Μεταφορές». Μάλιστα, το εν λόγω σχέδιο περιλαμβάνει τους διαγωνισμούς για νέα λεωφορεία, καθώς και τις κατευθύνσεις για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Fuel Pass 2 και Car Wallet…τον Ιούλιο!

Τα νέα λεωφορεία

Ο Υπουργός μίλησε για τα νέα λεωφορεία, τα οποία θα δούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Θα παραλαμβάνουμε σταδιακά 1.300 λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε: Είμαστε μία χώρα που είχαμε να αγοράσουμε καινούργια λεωφορεία από το 2009. Ο διαγωνισμός, λοιπόν, αυτός τρέχει και η πλειονότητα των νέων λεωφορείων θα είναι χαμηλών ρύπων, ηλεκτροκίνητα και CNG. Επιπλέον, κάναμε κάτι πρωτοφανές. Θεσπίσαμε τη διαδικασία του leasing για πρώτη φορά στο Ελληνικό Δημόσιo».

Το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό!

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ο Υπουργός ανέφερε:

«Από τα 58 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης που είχαμε πανελλαδικά το 2019, σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 1.200. Δηλαδή, μέσα σε λιγότερα από τρία χρόνια εικοσαπλασιάσαμε τα σημεία φόρτισης. Στόχος, λοιπόν, μαζί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι να φτάσουμε τα 12.000 σημεία φόρτισης το 2025 και 25.000 το 2030».

Ελλάδα: 27.577 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα!

Για τη βιώσιμη κινητικότητα και την εδραίωση της, μίλησε ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος:

«Για να είμαστε συνεπείς στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (Green Deal) για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, προτάσσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα ως επιλογή. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τα τελευταία τρία χρόνια, ακολουθούμε με συνέπεια αυτή τη στρατηγική. Ενσωματώνουμε δηλαδή τη μικροκινητικότητα, χαράζουμε τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και αναδεικνύουμε τα ευφυή συστήματα Μεταφορών».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!