Πράσινα Ταξί: Αιτήσεις έως τον Δεκέμβριο του 2024

Το πρόγραμμα επιδότησης Πράσινα Ταξί παίρνει παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, σύμφωνα με τα αρμόδια υπουργεία.

Ακούστε το άρθρο

Με αλλαγές προχωρά η δράση για τα «πράσινα ταξί», σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αλλάζει ο Φορέας Υλοποίησης της δράσης, καθώς όπως σημειώνεται «Φορέας υλοποίησης της παρούσας δράσης ορίζεται το Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης του Yπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό συστάθηκε και λειτουργεί σύμφωνα με το άρθρο 40 του ν.4710/2020 (Α’ 142) και μεταφέρθηκε στο Yπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βάσει του π.δ. 77/2023 (Α΄130) όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το π.δ. 82/2023 ( Α΄ 139).»

«Πράσινα Ταξί»: Πρώτη καταβολή επιδότησης 22.000 ευρώ για δικαιούχο

Οι αλλαγές που αφορούν το πρόγραμμα Πράσινα Ταξί

Επίσης, αλλαγές υπάρχουν ως προς την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στη δράση, και πλέον «η διάρκεια υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο της σχετικής δράσης θα είναι έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024. Επιπλέον, η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων θα είναι η Ιανουαρίου 2023».

Επίσης, η ολοκλήρωση της δράσης, ήτοι η καταβολή της δημόσιας δαπάνης στους ωφελούμενους/τελικούς αποδέκτες, δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η Δεκεμβρίου 2025. Οι αιτήσεις καταβολής της ενίσχυσης θα πρέπει να υποβληθούν έως 31/8/2025.

«Πράσινα ΤΑΞΙ»: Άνοιξε η πλατφόρμα με επιδότηση 22.500 ευρώ

Αύξηση του οικολογικού bonus

Παράλληλα, αλλαγές θα υπάρξουν και σε ότι αφορά το ύψος των bonus. Ειδικότερα, επισημαίνονται τα εξής:

  • Ειδικά για τις κατηγορίες ΑμεΑ, προβλέπεται προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού ΕΔΧ οχήματος ΤΑΞΙ.
  • Ειδικά για τις κατηγορίες οικογενειών με τουλάχιστον 3 εξαρτώμενα τέκνα, προβλέπεται προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού ΕΔΧ οχήματος ΤΑΞΙ.
  • Ειδικά για νέους που κατά το έτος υποβολής της αίτησης υπαγωγής η ηλικία τους δεν υπερβαίνει τα 29 έτη και είναι ήδη κάτοχοι άδειας ΕΔΧ, οχήματος ΤΑΞΙ, προβλέπεται προσαύξηση κατά 2.000 ευρώ στο ποσό του οικολογικού bonus που προκύπτει για την αγορά ηλεκτρικού Ε.Δ.Χ. οχήματος ΤΑΞΙ.

Πράσινα Ταξί: Με επιδότηση έως 20.000 ευρώ

Τέλος, το ανώτατο ύψος ενίσχυσης που έχει λάβει ο δικαιούχος σε επίπεδο ενιαίας επιχείρησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ ανά δικαιούχο/ενιαία επιχείρηση, σε οποιαδήποτε περίοδο 2 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πηγή: metaforespress.gr

 

abb_img