100 ηλεκτρικά οχήματα πήραν φωτιά σε σταθμό φόρτισης

Ηλεκτρικά οχήματα πήραν φωτιά σε σταθμό φόρτισης και στάθμευσης στην Ινδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Jamia Nagar.

Ακούστε το άρθρο

Φωτιά σε σταθμό φόρτισης στο Νέο Δελχί, έκανε στάχτη 100 ηλεκτρικά οχήματα. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά έλαβε χώρα σε έναν σταθμό φόρτισης και στάθμευσης στην περιοχή Jamia Nagar του Νέου Δελχί στην Ινδία. Ευτυχώς, τη φωτιά έθεσε υπό έλεγχο η πυροσβεστική με τη συνδρομή 7 πυροσβεστικών οχημάτων.

Η φωτιά έκαψε συνολικά 100 ηλεκτρικά οχήματα

Για καλή τύχη όλων, η πυρκαγιά είχε αντίκτυπο μόνο σε οχήματα και όχι σε ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά, δηλαδή, έκαψε 100 ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, μεταξύ των οχημάτων ήταν:

  • 80 τρίκυκλα (e-rickshaw), τα οποία θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα tuk-tuk.
  • 10 αυτοκίνητα
  • 2 σκούτερ
  • 1 μοτοσυκλέτα

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής, οι πυροσβέστες διέσωσαν περίπου 80 άτομα από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Τα Tesla… καίγονται καλύτερα τον Μάιο!

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Η εξάπλωση της πυρκαγιάς ήταν ταχύτατη. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε στις 5 το πρωί, αλλά είχε ήδη εξαπλωθεί όταν έφτασε η πυροσβεστική. Ως πιθανότερη αιτία της πυρκαγιάς, αποτελεί ένα βραχυκύκλωμα στον σταθμό φόρτισης.

Μάλιστα, στους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφορεί ρεύμα υψηλής τάσης και οι φορτιστές διαθέτουν τεχνολογία συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης.

Επομένως, μία αστοχία των ασφαλειών, οι οποίες διακόπτουν την παροχή ρεύματος, προκάλεσε, κατά πάσα πιθανότητα, την πυρκαγιά.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα απαγόρευσαν σε οικιακό πάρκινγκ

Μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας είναι απαραίτητα στον ανεφοδιασμό και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Με στόχο να μην τυλίξουν ξανά οι φλόγες και άλλα ηλεκτρικά οχήματα, πρέπει να λάβουμε αρκετά προστατευτικά μέτρα.

Τα μέτρα ασφαλείας στα βενζινάδικα προβλέπουν, ήδη, αρκετές αστοχίες. Παρόμοια, λοιπόν, θα είναι η εξέλιξη και στου σταθμούς ανεφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

abb_img