Τα Tesla… καίγονται καλύτερα τον Μάιο!

Στις φλόγες τυλίχτηκαν 4 Tesla μέσα στον Μάιο και ανοίγει εκ νέου η συζήτηση περί αξιοπιστίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γενικότερα.

Ακούστε το άρθρο

Ο Μάιος δεν είναι και ο πιο φιλικός μήνας για την Tesla, αφού χωρίς να έχει ολοκληρωθεί κατέγραψε 4 περιστατικά φωτιάς σε μοντέλα της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις πυρκαγιάς περιλαμβάνουν το Model 3, το Model S και το Model Y.

Φορτιστές για όλους από την Tesla!

Η πρώτη περίπτωση φωτιάς σε Tesla

Η πρώτη περίπτωση φωτιάς σε Tesla συνέβη σε ένα Model 3 στις 14 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ ήταν παρκαρισμένο, άρχισε να βγάζει καπνούς.

Στη συνέχεια φλόγες τυλίξαν το αυτοκίνητο και ξέσπασε πυρκαγιά. Το θετικό σε αυτή την περίπτωση ήταν ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα στο αυτοκίνητο. Επιπλέον, η πυροσβεστική έσβησε την πυρκαγιά άμεσα.

Νέοι ταχυφορτιστές Τesla στην Αταλάντη!

Η περίπτωση του Model Y

Στο Βανκούβερ του Καναδά ένα Model Y εν κινήσει έπιασε φωτιά. Ο οδηγός, μάλιστα, είδε την καμπίνα να γεμίζει καπνό και προσπάθησε να βγει. Ωστόσο, το αυτοκίνητο της Tesla είχε «κλειδώσει» πόρτες και παράθυρα, ενώ κανένα του σύστημα δεν λειτουργούσε. Τελικά, ο οδηγός έσπασε το παράθυρο, για να βγει από το αυτοκίνητο!

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Semi

Η τρίτη περίπτωση φωτιάς

Η περίπτωση της πυρκαγιάς ενός Tesla Model S μοιάζει με αυτή του Model 3. Το όχημα, δηλαδή, ήταν σε θέση στάθμευσης στο πλαίσιο ετήσιας συντήρησης και άρχισε να βγάζει καπνούς. Στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες και… κάηκε.

Όχι άλλες παραγγελίες για το Cybertruck!

Φωτιά σε Tesla μετά από σύγκρουση

Στο Νιου Τζέρσεϋ ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του Tesla αυτοκινήτου του και χτύπησε πάνω σε δέντρα. Στη συνέχεια, ξέσπασε φωτιά. Το ατύχημα, δυστυχώς, ήταν θανατηφόρο αλλά δεν ξέρουμε αν τον θάνατο προκάλεσε η σύγκρουση ή η πυρκαγιά στη συνέχεια.

Ανάκληση και πάλι για την Τesla λόγω… οθόνης!

Ο Mujeeb Ijaz, CEO της Our New Energy, δήλωσε:

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να υιοθετήσουν σε μαζική κλίμακα την ανάμειξη Νικελίου και Κοβαλτίου».

abb_img