Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα απαγόρευσαν σε οικιακό πάρκινγκ

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαγορεύτηκαν από το πάρκινγκ ενός συγκροτήματος κατοικιών στις ΗΠΑ, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι πια αποδεκτά στο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος κατοικιών στο Κολοράντο των ΗΠΑ για «λόγους ασφαλείας». Συγκεκριμένα, επειδή ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι αυξημένος, οι διαχειριστές των κατοικιών απαγόρευσαν τη στάθμευση στο πάρκινγκ για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Αύξηση πωλήσεων για υβριδικά, plug-in hybrid και ηλεκτρικά

Οι ένοικοι, λοιπόν, και οι ιδιοκτήτες των κατοικιών έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο τους ενημέρωσε για τη διαφορετική λειτουργία του πάρκινγκ.

Η έλλειψη φορτιστών «απειλεί» τα ηλεκτρικά οχήματα (;)

Τι ανέφερε το e-mail

Σύμφωνα με το e-mail, οι διαχειριστές επιθυμούν την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιάς λόγω της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκίνητων κατά τη διάρκεια της στάθμευσης. Αναφέρουν, λοιπόν, ότι οι απώλειες περιουσίας και ζωής θα ήταν καταστροφικές σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Απαγόρευσαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε οικιακό παρκινγκ

Επιπλέον, επισημαίνουν την καταγραφή πολλαπλών περιστατικών, κατά τα οποία ξέσπασε πυρκαγιά σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν ώρα φόρτισης.

Ακόμη, το e-mail συνόδευαν δημοσιεύματα μερικών μέσων, τα οποία πιστοποιούν την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών του συγκροτήματος. Σε περίπτωση, δηλαδή, μιας πυρκαγιάς η αποφυγή του περιστατικού αλλά και ο περιορισμός του είναι αδύνατος.

Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Η συχνότητα των περιστατικών πυρκαγιάς με ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο περιγράφει το εν λόγω e-mail. Επιπλέον, κίνδυνο ανάφλεξης αντιμετωπίζουν και τα οχήματα με θερμικό κινητήρα.

Πρόστιμα σε παρκινγκ χωρίς φόρτιση για ηλεκτρικά οχήματα

Ο κίνδυνος, μάλιστα, αυτός είναι πιθανότερος σε σχέση με τα EVs. Απλά, η ανάφλεξη των οχημάτων με θερμικό κινητήρα συμβαίνει μετά από ατύχημα ή εν κινήσει και όχι κατά τη στάθμευση τους.

abb_img