6 πράγματα για το Dodge Charger Daytona

Το Dodge Charger Daytona είναι ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό muscle car και ακολουθούν 6 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε γι' αυτό.

Ακούστε το άρθρο

Η Dodge αποκαλύπτοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Charger Daytona, το οποίο ενσωματώνει την παλιά σχολή με την καινοτομία της ηλεκτροκίνησης. Με λίγα λόγια, δημιούργησε ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε αυτούς που εκτιμούν τη δύναμη και την απόδοση.

Το νέο Dodge Charger Daytona είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Scat Pack και R/T. Η πρώτη εκδοχή παρέχει εντυπωσιακή ισχύ 670 ίππων, ενώ η δεύτερη προσφέρει κάτι λιγότερο από 500 ίππους. Με επιδόσεις που εντυπωσιάζουν, το Scat Pack φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα. Δεν είναι το γεηγορότερο muscle car της εταιρείας, αλλά αποτελεί μια εντυπωσιακή αρχή για τη νέα εποχή.

Προς το παρόν, αυτά είναι τα 6 χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού μοντέλου της αμερικάνικης μάρκας.

Στην πρίζα (και) με το Dodge Charger Daytona SRT

Γιατί άργησε η αποκάλυψη του Dodge Charger Daytona;

Αρχικά, η Dodge παρουσίασε το Charger Daytona Concept τον Αύγουστο του 2022. Στην πραγματικότητα το σχέδιο του μοντέλο ήταν παγιωμένο, όποτε ήταν σα να το βλέπαμε στην τελική του μορφή. Ωστόσο, η εταιρεία αν και το είχε παρουσιάσει κατά κάποιο τρόπο, έκανε να το αποκαλύψει επίσημα 18 μήνες. Αυτό το έκανε για να πάρει με το μέρος της μόνο τους πιο πιστούς πελάτες και όχι απλά τους ενθουσιασμένους υποστηρικτές.

Δυνατότητα αναβάθμισης

Σύμφωνα με τη Dodge, οι κάτοχοι των μελλοντικών μοντέλων Daytona θα έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των επιδόσεων Stage 1 και Stage 2 μέσω του Direct Connection. Η Daytona Scat Pack είναι εξοπλισμένη με ένα κιτ Stage 2, οπότε γνωρίζουμε ότι η ισχύς της είναι στους 670 ίππους.

Αμφότερα, έχουν την ίδια μηχανική ρύθμιση, οπότε θεωρητικά, θα μπορείτε να αγοράσετε το μικρότερο R/T και να αναβαθμίσετε τα επίπεδα απόδοσης του Scat Pack αργότερα. Αναμένεται, ότι η Dodge θα διατηρήσει τον αποκλειστικό έλεγχο της ρύθμισης του λογισμικού της Daytona, αλλά ίσως κάνει συμφωνίες με κάποιες ομάδες τρίτων.

Ιδανικό για τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης

Η Dodge προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλα τα είδη muscle car με το Daytona. Κάθε νέο μοντέλο Daytona διαθέτει το eAWD ως βασική λειτουργία, ενώ προσφέρονται επίσης οι λεγόμενες Race Options, όπως το Donut Mode, Drift Mode, Line Lock, Launch Control και Race Prep, για να ικανοποιήσουν τις λωρίδες των αυτοκινήτων.

Στις λειτουργίες Donut και Line-Lock, οι οδηγοί μπορούν να προκαλέσουν καπνό στους πίσω τροχούς για επίδειξη ή προθέρμανση ελαστικών πριν από μια εκκίνηση. Στο Drift Mode, η ισχύς στέλνεται στον πίσω άξονα, ενώ ο προστινός κινητήρας βοηθά στη διατήρηση της γωνίας ολίσθησης. Οι προσαρμοστικοί αμορτισέρ είναι ρυθμισμένοι μαλακά μπροστά και σκληρά πίσω, ιδανικοί για το drifting.

Η λειτουργία Race Prep αποτελείται από δύο μέρη: στη λειτουργία drag, ο οδηγός έχει τη βέλτιστη απόδοση μέσω ζεστής μπαταρίας, εξασφαλίζοντας την τέλεια εκκίνηση, ενώ στη λειτουργία πίστας, ξεκινά με πιο κρύα μπαταρία για περισσότερο χρόνο στην πίστα.

Το ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona SRT έχει και… εξάτμιση!

Υψηλής ποιότητας στο εσωτερικό του Dodge Charger Daytona

Το Charger Daytona διαθέτει ένα νέο εσωτερικό που είναι πολύ πιο πολυτελές. Τα καθίσματα από ύφασμα και βινύλιο είναι στάνταρ, αλλά εντυπωσιάζει η νέα σμιλευμένη σχεδίαση που δημιουργεί η έξυπνη χρήση του φωτός. Η Dodge το αποκαλεί το νέο εσωτερικό Attitude Adjustment.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Dodge προσφέρει 64 χρώματα. Επίσης, νέα είναι η πιστολοειδής λαβή του επιλογέα και το νέο κουμπί Powershot στο τιμόνι, που σας δίνει 10 δευτερόλεπτα πρόσθετης ισχύος. Επιπλέον, παρέχει την εμπειρία One-button Press Experience, οπότε το αυτοκίνητο θα επανέλθει σε μια προεπιλεγμένη λειτουργία που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης.

Καταγραφέας εμπειρίας οδήγησης

Το νέο πακέτο Track Package της Daytona, προσφέρει μία κάμερα για καταγραφή των αγωνιστικών κατορθωμάτων στις πίστες. Περιλαμβάνει μια κάμερα 1080p με κατεύθυνση προς τα εμπρός και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με μικρόφωνο. Εκτός από το βίντεο και τον ήχο, το αυτοκίνητο θα καταγράφει επίσης δεδομένα οχήματος.

Αυτό το υλικό μπορεί να μεταφορτωθεί σε ένα στικάκι USB και να αποθηκευτεί σε ένα ειδικό cloud. Εναλλακτικά, το βίντεο μπορεί να αναπαραχθεί στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου με οθόνη αφής 12,3 ιντσών, που λειτουργεί με το Uconnect 5.

Τρία παιδιά επιχείρησαν να κλέψουν αυτοκίνητα της Dodge!

Η εξάτμιση με θάλαμο Fratzonic για… «ψεύτικο» ήχο

Τέλος, η εξάτμιση Fratzonic που παρουσίασε η Dodge δεν είναι η ίδια που χρησιμοποιείται στο Daytona concept. Ωστόσο, είναι ένα συναρπαστικό σύστημα. Η Dodge θα χρησιμοποιήσει ηχεία που θα αντηχούν μέσα από ένα σωληνωτό σύστημα εξάτμισης για τη δημιουργία ενός μοναδικού ήχου εξάτμισης με επίπεδα έντασης ήχου όπως το Hellcat. Ακόμη, η ένταση του ήχου θα είναι συνδεδεμένη με τη λειτουργία επιδόσεων, αλλά θα είναι διαθέσιμη και μια λειτουργία stealth.

Πηγή: Carbuzz

 

abb_img