Honda NSX: Επιστρέφει ως ηλεκτρικό (;)

Το Honda NSX επιστρέφει στο προσκήνιο για να ενταχτεί στη Σειρά 0, που αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας.

Ακούστε το άρθρο

Το Honda NSX ετοιμάζεται να κάνει τη δική του επιστροφή, αυτή τη φορά ως πρωτοπόρος στη νέα ριζοσπαστική σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Toshihiro Mibe, επιβεβαιώνει την ανάπτυξη ενός εντελώς διαφορετικού ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου με στόχο την ανανέωση της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, η επανένταξη του Honda NSX στο προσκήνιο θα συμβεί με την εισαγωγή της νέας ριζοσπαστικής σειράς ηλεκτρικών. Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την παρουσίαση του πρωτότυπου Saloon, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο στη νέα σειρά 0 Series της Honda. Σύμφωνα με τον Toshihiro Mibe, η Honda έχει ήδη ξεκινήσει την έρευνα για ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα. Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι η ανάπτυξη ενός τέτοιου μοντέλου είναι σε εξέλιξη.

Ιδού τα Honda E:NS2 και E:NP2!

Το Honda NSX στη Σειράς 0

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Ωστόσο, ο Mibe δηλώνει ότι οι εργασίες προχωρούν σταθερά προς την ανάπτυξή του. Το σημαντικό είναι ότι το νέο αυτοκίνητο θα αποτελέσει το φωτοστέφανο της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων της Σειράς 0. Αυτά θα κυκλοφορήσουν στην αγορά από το 2026.

Honda: Νέο «ηλεκτρικό» λογότυπο

Ειδικότερα, η σειρά αυτή θα διαθέτει τεχνικές καινοτομίες που στοχεύουν στη μεγιστοποίηση του εσωτερικού χώρου. Όπως επίσης και τη μείωση του βάρους της μπαταρίας και τη βελτίωση της απόδοσης. Με έμφαση στη «χαρά της οδήγησης» και την αφοσίωση του οδηγού.

Φυσικά, η φιλοσοφία της Σειράς 0 έκανε την εμφάνισή της στην CES. Αυτή περιλαμβάνει ένα χαμηλών τόνων, προφίλ καμπίνας προς τα εμπρός και ένα μινιμαλιστικό, και ένα πιλοτήριο που εστιάζει στον οδηγό. Η μπαταρία θα είναι σημαντικά λεπτότερη από τις υπάρχουσες, ενώ η πρόωση θα παρέχεται από τις μονάδες μετάδοσης κίνησης e-axle.

Honda: Σχέδια για κατασκευή ηλεκτρικών στον Καναδά

Το μελλοντικό ηλεκτρικό διαφορετικό από τα προηγούμενα

Επιπλέον, ο Mibe υπογραμμίζει ότι ένα σπορ ηλεκτρικό όχημα από τη Honda θα έχει «εντελώς διαφορετική γεύση» από προηγούμενα μοντέλα. Παράλληλα, τονίζει την προσήλωση στη διασκεδαστική οδήγηση ανεξαρτήτως του συστήματος κίνησης. Η εταιρεία προβαίνει σε λεπτομερή ανάλυση της αγοράς ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων για τη δημιουργία ενός ελκυστικού και χαρακτηριστικού μοντέλου.

Τέλος, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, επιβεβαίωσε τη δοκιμή ενός δικού της ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Και οι διευθυντές των 2 εταιρειών επισημαίνουν ότι το κύριο κριτήριο για τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα είναι η διασκέδαση στην οδήγηση.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας ή την πλήρη αποκάλυψη του νέου Honda NSX EV.

abb_img