Μία ηλεκτρική Maserati «βολτάρει» στη λίμνη

Η Maserati έχει αναπτύξει ένα πολυτελές μηχανοκίνητο σκάφος με ηλεκτρική κίνηση σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Vita Power

Ακούστε το άρθρο

Η Maserati έχει αναπτύξει ένα πολυτελές μηχανοκίνητο σκάφος με ηλεκτρική κίνηση σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία Vita Power. Η Maserati Tridente έχει χώρο για έως και δέκα άτομα και σχεδιάστηκε για να φέρει τη «στρατηγική ηλεκτροδότησης της Maserati στο νερό».

 Μία ηλεκτρική Maserati «βολτάρει» στη λίμνη

Είναι το ταιριαστό πολυτελές μηχανοκίνητο σκάφος, για το νέο ηλεκτρικό κάμπριο της Maserati. Η μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων συνεργάστηκε με τη Vita Power για να αναπτύξει το Tridente μήκους 10,5 μέτρων, το οποίο έχει μέγιστη ισχύ 608 PS και χωρητικότητα μπαταρίας 252 kWh. Η Vita Power ήταν κυρίως υπεύθυνη για τις τεχνικές πτυχές. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ενσωμάτωση συστημάτων ηλεκτροκίνησης σε σκάφη για αναψυχή και εμπορικές εφαρμογές.

Οι εταίροι προβλέπουν ότι η Maserati Tridente θα χρησιμοποιηθεί ως μηχανοκίνητο σκάφος χωρίς εκπομπές ρύπων για ημερήσιες εκδρομές σε λίμνες και κατά μήκος της ακτής. Προσφέρει χώρο για έως και δέκα άτομα (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), διαθέτει χώρο ηλιοθεραπείας, μπάνιο με ντους και σκάλα για κολύμπι, καθώς και κλειστή καμπίνα με ανάκλιντρο και WC στον μπροστινό χώρο.

 Μία ηλεκτρική Maserati «βολτάρει» στη λίμνη

Το πλοίο από ανθρακονήματα, κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία κατασκευής σκαφών Hodgdon Yachts. Μπορεί να επαναφορτιστεί σε λιγότερο από μία ώρα και έχει ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων και τελική ταχύτητα 40 κόμβων. Οι εταίροι δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την τιμή παραγωγής του πολυτελούς πλοίου.

media.maserati.com

 

abb_img