Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Η Maserati διευρύνει τις φιλοδοξίες της και στην θάλασσα, παρουσιάζοντας σήμερα ένα ηλεκτρικό πολυτελές σκάφος.

Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί κατασκευαστές πολυτελών αλλά και συμβατικών σκαφών, έχουν αξιοποιήσει τα προνόμια συγκεκριμένων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης και στο νερό. Έτσι η ηλεκτρική κινητικότητα, δεν αποτελεί πλέον υπόθεση μόνο της ξηράς, αλλά και της θάλασσας. Σε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια, έρχεται να βοηθήσει και η Maserati.

Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Μια απο τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτροκίνηση που αφορά σκάφη, είναι και η Vita Power, η οποία στο «βιογραφικό» της ανακοινώνει ότι είναι μια εταιρεία «τεχνολογίας που ιδρύθηκε για να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον, αναπτύσσοντας ένα ηλεκτρικό και ολοκληρωμένο σύστημα πρόωσης υψηλής απόδοσης και πλήρως ηλεκτρικών σκαφών για ψυχαγωγικές και εμπορικές εφαρμογές, που υποστηρίζονται από μια αποκλειστική υποδομή γρήγορης φόρτισης

Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Στην προσπάθειά της αυτή συνεργάστηκε ιδανικά με την Maserati, κατασκευάζοντας απο κοινού, ένα πολυτελές αμιγώς ηλεκτρικό σκάφος, στο οποίο έδωσε την ονομασία Tridente δηλαδή τρίαινα, η οποία αποτελεί και το σήμα-λογότυπο της Maserati.

Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Το Tridente λοιπόν είναι ένα σκάφος μηδενικών εκπομπών με μήκος 10,5 μέτρων, με μέγιστη ηλεκτρική ισχύ 600 ίππων, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας του φτάνει τις 252 kWh. Εντυπωσιακό είναι, ότι η επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μία ώρα, όπως αναφέρουν οι κατασκευαστές του ηλεκτρικού σκάφους.

Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Σύμφωνα με την Vita Power αλλά και την Maserati, το Tridente προσφέρει ταχύτητα πλεύσης 25 κόμβων, ενώ η τελική του ταχύτητα, μπορεί να φτάσει έως και τους 40 κόμβους.

Το «σκαρί» του σκάφους είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και είναι φινιρισμένο από τους τεχνίτες της Hodgdon Yachts, μιας αμερικάνικης ναυπηγικής εταιρείας, με ιστορία 200 ετών.

Δείτε το ηλεκτρικό σκάφος της Maserati

Το Tridente μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα σε ένα ντέκ, το οποίο μπορεί να διαμορφωθεί σε αρκετές διατάξεις. Οι φιλοξενούμενοι στο σκάφος, μπορούν να χαλαρώσουν στον ειδικό χώρο που υπάρχει κάνοντας ηλιοθεραπεία. Επίσης, η κλειστή καμπίνα που βρίσκεται στο εμπρός μέρος του σκάφους, περιλαμβάνει κουκέτες και WC.

 

abb_img