Τα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα προσφέρουν υπηρεσίες «περιαγωγής»

Ακούστε το άρθρο

Οι εταιρείες δικτύων φόρτισης ευελπιστούν να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουν θέσει ως στόχο την αντιμετώπιση διάφορων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που φορτίζουν σε κάποιο δημόσιο δίκτυο φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το OCPP και γιατί είναι σημαντικό για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Τα προβλήματα αυτά, συνήθως, προκύπτουν εξαιτίας της ποικιλίας των δικτύων φόρτισης και του τρόπου που το κάθε ένα από αυτά επικοινωνεί με το εκάστοτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος περιαγωγής από τους παρόχους φόρτισης

BP charging station

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τακτικά τη δημόσια φόρτιση, θα πρέπει να κατέχουν μία κάρτα RFID, καθώς και ένα πλήθος εφαρμογών και κωδικών πρόσβασης στο smartphone τους, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν σε διαφορετικά δίκτυα.

Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι της φόρτισης που δέχονται συχνά τα παράπονα των ιδιοκτητών EV σχετικά με τη συνδεσιμότητα και άλλες παραμέτρους που δημιουργούν δυσχέρειες σχετικά με τα δίκτυα φόρτισης, εργάζονται προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιαγωγής, ανάλογο με εκείνο που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, οι εκδότες πιστωτικών καρτών και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Τι αλλαγές θα φέρει η βελτιωμένη διαλειτουργικότητα του δικτύου

EV Charging

Τώρα η Greenlots, μέλος της Shell Group, ανακοίνωσε μια σημαντική επέκταση της περιαγωγής μεταξύ ορισμένων από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης της Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των ChargePoint, EV Connect και FLO.

Η βελτιωμένη διαλειτουργικότητα δικτύου επιτρέπει πλέον στους οδηγούς EV να χρησιμοποιούν περισσότερα από 54.000 δημόσια σημεία φόρτισης στις ΗΠΑ και τον Καναδά, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις εφαρμογές φόρτισης για κινητά.

O επικεφαλής της Greenlots Product and Technology Kuan Archer δήλωσε σχετικά: «Τα δίκτυα φόρτισης EV συναντιούνται για να δώσουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις την πρόσβαση που χρειάζονται για να συνεχιστεί η μετάβαση την εποχή της ηλεκτροκίνησης με αυτοπεποίθηση.

Η περιαγωγή παίζει βασικό ρόλο στην αύξηση της απόκτησης ενός EV μέσω της καλύτερης και ευκολότερης εμπειρίας φόρτισης, αλλά και της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία της σημερινής υποδομής.”

O Patrick Macdonald-King, COO της EV Connect ανέφερε, επίσης: «Η επιτυχημένη ανάπτυξη της βιομηχανίας EV εξαρτάται από τους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών που κινούνται προς τη διαλειτουργικότητα, όπως κάποτε το έκαναν οι τράπεζες και τα κινητά δίκτυα», και συμπλήρωσε: «Οι αντίστοιχοι χρήστες μας θα επωφεληθούν από την ευκολία περισσότερων ευκαιριών χρέωσης ανεξάρτητα από την εφαρμογή για κινητά, το όχημα ή τα διαπιστευτήρια που χρησιμοποιούνται και αυτό είναι μια νίκη για ολόκληρη τη βιομηχανία.»

Διαβάστε επίσης: Carge: Το άγχος φόρτισης είναι για εμάς ένα πρόβλημα που καλούμαστε να λύσουμε

Τέλος, ο Bill Loewenthal, Senior VP στο ChargePoint, είπε: «Το λογισμικό είναι το βασικό στοιχείο που κάνει την περιαγωγή σε δίκτυα φόρτισης EV πραγματικότητα και η συμφωνία εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους οδηγούς να βρουν, να χρησιμοποιήσουν και να πληρώσουν για την φόρτιση, και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη για τη δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών δικτύου φόρτισης».

abb_img