Η Tesla επιτρέπει την πρόσβαση τρίτων σε Superchargers στην Ολλανδία

Στον ιστότοπό της, η Tesla σχολιάζει την κίνηση ως εξής: «Πάντα ήταν φιλοδοξία μας να ανοίξουμε το δίκτυο Supercharger σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στην Tesla».

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με το Electrive, η Tesla παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από άλλες μάρκες σε δέκα διαφορετικές τοποθεσίες με Superchargers στην Ολλανδία.

Η κίνηση αυτή θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε να προκύψουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη ζήτηση που θα προκύψει.

Οι δέκα τοποθεσίες είναι αρχικά προσβάσιμες μόνο σε οδηγούς BEV που είναι εγγεγραμμένοι στην Ολλανδία.

Στην Ολλανδία ξεκινά το «πιλοτικό έργο non-Tesla Supercharger»

tesla superchargers

Οι φήμες για το άνοιγμα του δικτύου Supercharger της Tesla υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό, όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο.

Τώρα, η Tesla ξεκινά επίσημα το «πιλοτικό έργο non-Tesla Supercharger» σε δέκα τοποθεσίες στην Ολλανδία, συγκεκριμένα σε Sassenheim, Apeldoorn Oost, Meerkerk, Hengelo, Tilburg, Duiven, Breukelen, Naarden, Eemnes και Zwolle.

Οι Superchargers είναι πλέον προσβάσιμοι και σε Ολλανδούς οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων που δεν διαθέτουν Tesla μέσω της εφαρμογής Tesla (έκδοση 4.2.3 ή νεότερη). Οι οδηγοί οχημάτων Tesla φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους σταθμούς φόρτισης.

Tesla: Στόχος μας είναι να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε γρήγορα

Στον ιστότοπό της, η Tesla σχολιάζει την κίνηση ως εξής: «Πάντα ήταν φιλοδοξία μας να ανοίξουμε το δίκτυο Supercharger σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν ανήκουν στην Tesla, ενθαρρύνοντας περισσότερους οδηγούς να κινηθούν χρησιμοποιώντας την ηλεκτροκίνηση.

Αυτή η κίνηση υποστηρίζει άμεσα την αποστολή μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση του κόσμου στη βιώσιμη ενέργεια.

Στόχος μας είναι να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε γρήγορα, ενώ επεκτείνουμε το δίκτυο, έτσι ώστε να μπορούμε τελικά να καλωσορίσουμε τόσο τους οδηγούς Tesla όσο και τους υπόλοιπους σε κάθε μας Supercharger».

Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο με Superchargers της Tesla

Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 25.000 Superchargers στο δίκτυο της Tesla σε όλο τον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε αναπτύσσεται από το 2012.

Πριν ανοίξει την πρόσβαση σε μάρκες τρίτων σε όλες τις άλλες τοποθεσίες, η Tesla θέλει αρχικά να ελέγξει πρώτα τον αντίκτυπο στις δέκα Ολλανδικές τοποθεσίες, να καταγράψει την οποιαδήποτε συμφόρηση και να αξιολογήσει τα σχόλια των πελατών.

«Οι μελλοντικές τοποθεσίες θα ανοίγουν σε οχήματα από άλλες μάρκες, μόνο εάν το επιτρέπει η χωρητικότητα», αναφέρει ο ιστότοπος της Tesla.

Η τιμή που θα χρεώσει η Tesla για τη φόρτιση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προέρχονται από μάρκες τρίτων στις δέκα πιλοτικές τοποθεσίες παραμένει, ωστόσο, ασαφής. «Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία», ενημερώνει η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η χρέωση, ωστόσο, μπορεί να προβληθεί στην εφαρμογή Tesla πριν ξεκινήσει η φόρτιση.

Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Η τιμή ανά kWh μπορεί να μειωθεί με χρέωση συνδρομής, προσθέτει, επίσης, η εταιρεία. Ωστόσο, διάφορες αναρτήσεις και σχόλια στο Twitter δείχνουν ότι η Tesla χρεώνει 0,57 ευρώ/kWh σε μία από αυτές τις τοποθεσίες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είχε ήδη δηλώσει τον Ιούλιο ότι το άνοιγμα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις αγορές στις οποίες η Tesla βασίζεται στο πρότυπο CCS ,όπως είναι φυσικά και η Ευρώπη.

Η Tesla είναι η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που κατασκεύασε 100 Supercharging σταθμούς φόρτισης σε μία πόλη

Σύμφωνα με τον Elon Musk, η Tesla θα προσφέρει έναν προσαρμογέα, ώστε τα οχήματα άλλων κατασκευαστών, για παράδειγμα εκείνα με σύνδεση CCS1, να μπορούν να φορτίζουν στους Superchargers των ΗΠΑ. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, το πόσο θα κοστίσει ο συγκεκριμένος προσαρμογέας.

Η Tesla, η οποία ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, ξεπέρασε ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας και παγκόσμιες ελλείψεις chip για να σημειώσει ένα τρίμηνο ρεκόρ στις παραδόσεις αυτοκινήτων, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και οι επενδύσεις της σε νέα εργοστάσια αποδίδουν.

abb_img