Η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο Megacharger που φορτίζει το ηλεκτρικό φορτηγό Tesla Semi

Η Tesla θέλει να δημιουργήσει έναν νέο σταθμό φόρτισης που θα μπορεί να προσθέσει αυτονομία 650 χιλιομέτρων μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Μαζί με την παρουσίαση του Tesla Semi το 2017, η Tesla είχε αποκαλύψει το σχέδιό της να αναπτύξει τους «Megachargers», μια πιο ισχυρή έκδοση των Supercharger της, για τη φόρτιση των ηλεκτρικών της φορτηγών. Μάλιστα το σχέδιο ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξο.

Η Tesla ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο σταθμό φόρτισης που θα μπορούσε να προσθέσει αυτονομία 650 χιλιομέτρων σε μόλις 30 λεπτά και ήθελε να εγγυηθεί επιπλέον χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στο σταθμό αυτό.

Ο πρώτος σταθμός Megacharger στο Gigafactory της Nevada

Tesla-Semi-Truck

Εκείνη την εποχή, η Tesla σχεδίαζε έναν σταθμό φόρτισης για να παρέχει πάνω από 1 MW ισχύος, εξού και το όνομα του.

Αλλά για πολλά χρόνια το θέμα αυτό αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις και έτσι η Tesla δεν είχε κυκλοφορήσει το Tesla Semi και τον Megacharger μέχρι σήμερα.

Όμως τώρα η Tesla αναπτύσσει τον πρώτο σταθμό Megacharger στο Gigafactory της Nevada.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγαλύτερο σταθμό από εκείνους που θα βρείτε στους περισσότερους σταθμούς με Superchargers και είναι προορισμένος να φιλοξενήσει και να φορτίσει μεγαλύτερα φορτηγά.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla παρουσίασε κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2021

Το 2019, η Tesla υπέβαλε το δικό της πρότυπο φόρτισης υψηλής ισχύος για ηλεκτρικά φορτηγά εντός της CharIN, της βιομηχανικής ένωσης που βρίσκεται πίσω από το πρότυπο CCS.

Φόρτιση ηλεκτρικών φορτηγών και διαλειτουργικότητα

Η CharIN εργάζεται πάνω στη φόρτιση υψηλής ισχύος, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πρότυπο για τη διαλειτουργικότητα των σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά φορτηγά.

Η Tesla ήταν μία από τις πέντε εταιρείες που υπέβαλαν σχέδια, μαζί με τις Electrify America, ABB, paXos και Staubli, για την ανάπτυξη των προτύπων για την φόρτιση υψηλής ισχύος.

Πέρυσι, ο Jerome Guillen, επικεφαλής των βαρέων φορτηγών της Tesla εκείνη την εποχή, είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εργαζόταν με συνεργάτες για την ανάπτυξη του Megacharger.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Tesla διαθέτει εγκατάσταση δίπλα στο Gigafactory της Nevada για έναν μικρό όγκο παραγωγής του ηλεκτρικού της φορτηγού Tesla Semi.

Tesla-Semi-Truck

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, η αυτοκινητοβιομηχανία ολοκλήρωσε τη γραμμή παραγωγής και βρισκόταν στη διαδικασία εντοπισμού σφαλμάτων της γραμμής γενικής συναρμολόγησης που αφορούσε στα συγκεκριμένα οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Η Tesla ξεκίνησε τις παραδόσεις του Model X στις ΗΠΑ

Η Tesla καθυστέρησε πρόσφατα τις πρώτες παραδόσεις Tesla Semi στους πελάτες της για μέχρι το επόμενο έτος, όταν θα μπορεί πετύχει την πιο γρήγορη τροφοδοσία της μπαταρίας τους.

Ωστόσο, η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να αποκτήσει περισσότερες μονάδες προπαραγωγής που θα κατασκευαστούν μέσα σε αυτήν την εγκατάσταση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε να καταφέρουν καλυφθούν οι απαιτήσεις του γρήγορου εφοδιασμού των ηλεκτρικών της φορτηγών.

abb_img
spot_img