Η Hyundai πετάει μαζί με την Supernal

H Supernal θα "ανοίξει τον ορίζοντα" της Hyundai στον κλάδο της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM) αναπτύσσοντας μια οικογένεια αεροσκαφών eVTOL.

Ακούστε το άρθρο

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε το όνομα του νέου του τμήματος που θα αναπτύξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Που θα έχουν να κάνουν με την αστική αεροπορική μετακίνηση (UAM) και θα εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H Supernal θα «ανοίξει τον ορίζοντα» της Hyundai στον κλάδο της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM). Θα αναπτύξει μια οικογένεια αεροσκαφών eVTOL, φέρνοντας κοντά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ανάπτυξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Η Supernal στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028

Η Supernal στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028. Ο Jaiwon Shin, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει τολμηρές φιλοδοξίες στον χώρο της AAM, αλλά το να είναι πρώτη στην αγορά δεν είναι μία από αυτές: «Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το σωστό προϊόν και θα αξιοποιήσουμε την κατασκευαστική τεχνογνωσία του Ομίλου Hyundai Motor, προκειμένου να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι η AAM θα ​​φτάσει στο σωστό επίπεδο τιμής, ώστε είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατό περισσοτέρους ανθρώπους».

Η Hyundai ανακοίνωσε για πρώτη φορά την έναρξη του τμήματος UAM, το 2019. Έκτοτε, η εταιρεία ανέπτυξε το αρχικό της πρωτότυπο όχημα, το αεροταξί S-A1. Αυτό θα λάβει πιστοποίηση από τους ρυθμιστικούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024.

Η Japan Airlines ετοιμάζει στόλο με eVTOL, φέρνοντας την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

Η εταιρεία είπε ότι το πρώτο της όχημα θα είναι ηλεκτροκίνητο, αυτόνομο. Επιπλέον, θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις έως πέντε επιβάτες σε δρομολόγια σε αστικές περιοχές.

Hyundai forms Supernal

ο Ben. Diachun, επικεφαλής τεχνολογίας στη Supernal δήλωσε

Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το όχημά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, θορύβου, απόδοσης, αλλά και με στόχο την οικονομική τιμή».

Παράλληλα με την ανάπτυξη του αεροσκάφους eVTOL, συνδημιουργεί υποστηρίζει ένα οικοσύστημα που θα ενσωματώσει τα αεροσκάφη στα υπάρχοντα δίκτυα διέλευσης.

Το όραμά είναι οι επιβάτες να μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή με την οποία θα μπορούν να προγραμματίσουν τη μετακίνησή τους. Η οποία, μάλιστα, θα περιλαμβάνει διάφορα μέσα μεταφοράς.

Urban Air Port VertiPort
Urban Air Port VertiPort

«Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η AAM αναπτύσσει τις υπάρχουσες επιλογές διέλευσης και εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας», δήλωσε επίσης ο Jaiwon Shin και συνέχισε: «Η ανάπτυξη της αγοράς απαιτεί προσεκτικό και στρατηγικό συντονισμό. Όλα θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν ώστε να επιτύχει η AAM την υπόσχεσή της».

Πέρυσι, η Hyundai συνεργάστηκε με την Urban Movement Labs για να αναπτύξουν έναν «οδικό χάρτη», ο οποίος θα βοηθήσει άλλες πόλεις και δήμους, προκειμένου να ενημερώσουν τις προσπάθειες και τα χρονοδιαγράμματα τους σχετικά με την AAM.

Η Honda «ανοίγει τα φτερά της» με προορισμό τη βιομηχανία των eVTOL

Τέλος, η Hyundai συνεργάστηκε με την Urban-Air Port, για την ανάπτυξης υποδομής AAM. Θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο «vertiport» πλήρους κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

abb_img