Η Japan Airlines ετοιμάζει στόλο με eVTOL, φέρνοντας την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

Η Japan Airlines οραματίζεται την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

Η Japan Airlines (JAL) ενδέχεται να αγοράσει ή να ενοικιάσει έως και 100 αεροπορικά ταξί Vertical Aerospace VA-X4 eVTOL από την εταιρεία μίσθωσης αεροσκαφών Avolon στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vertical Aerospace, Stephen Fitzpatrick, είπε ότι η εταιρεία του «είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με την Avolon και τον νεότερο συνεργάτη μας την Japan Airlines, καθώς φέρνουμε στην ιαπωνική αγορά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών ρύπων».

Τα πλαίσια της συνεργασίας JAL και Avolon

Η συμφωνία μεταξύ της JAL και της θυγατρικής της Avolon για επενδύσεις και καινοτομίες, δίνει στη JAL την δυνατότητα να αγοράσει ή να μισθώσει έως και 50 αεροσκάφη VA-X4 eVTOL από την Avolon, με δυνατότητα αγοράς ή μίσθωσης έως και 50 επιπλέον μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Η Honda «ανοίγει τα φτερά της» με προορισμό τη βιομηχανία των eVTOL

Η JAL και η Avolon σχεδιάζουν, επίσης, να συνεργαστούν και με τοπικούς συνεργάτες και πελάτες, καθώς θα πρέπει να φέρουν εις πέρας και τις απαιτήσεις της υποδομής και της πιστοποίησης.

«Αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία με την JAL μας φέρνει μαζί με μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας στο ταξίδι προς τη βιωσιμότητα των αεροπορικών μεταφορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Avolon, Dómhnal Slattery, σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Διαβάστε επίσης: Νέο υπερ-γρήγορο σύστημα φόρτισης υπόσχεται να αυξήσει την αυτονομία των eVTOL… στον ουρανό

Η Vertical Aerospace, με έδρα το Μπρίστολ, σχεδιάζει να έχει λάβει την αρχική πιστοποίηση του πενταθέσιου VA-X4 από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2024, με επικύρωση και από τον Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Japan Airlines οραματίζεται την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

evtol

«Η σημερινή ανακοίνωση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την εφαρμογή των μεταφορών με αεροταξί», πρόσθεσε ο Tomohiro Nishihata, διευθύνων σύμβουλος της Japan Airlines.

«Η συνεργασία μας με την Avolon χαράσσει το μονοπάτι για την επίτευξη μιας επανάστασης στην αεροπορική κινητικότητα στην Ιαπωνία».

Μάλιστα, και η Volocopter επιβεβαίωσε ότι η JAL έχει κάνει κρατήσεις για 100 αεροσκάφη  της, συμπεριλαμβανομένων τόσο των αεροπορικών ταξί VoloCity όσο και VoloDrone.

Οι εταιρείες είχαν συνάψει πέρυσι συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη της αστικής αεροπορικής κινητικότητας (UAM) στην Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Νέες δοκιμαστικές πτήσεις από τα ταξί της Lilium που “πετούν” στο παρόν

«Η δέσμευση της Ιαπωνίας και της Οσάκα στην εμπορευματοποίηση του UAM και η ανοιχτή προσέγγισή της, μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στην πρωτοπορία που φέρνουν στο μέλλον της αστικής κινητικότητας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volocopter, Florian Reuter.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!