H Supernal «ανοίγει τα φτερά» της Hyundai στην εναέρια αστική κινητικότητα

H Supernal θα "ανοίξει τον ορίζοντα" της Hyundai στον κλάδο της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM) αναπτύσσοντας μια οικογένεια αεροσκαφών eVTOL.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε το όνομα του νέου του τμήματος που θα αναπτύξει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα σχετίζονται με την αστική αεροπορική μετακίνηση (UAM) και θα εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H Supernal θα «ανοίξει τον ορίζοντα» της Hyundai στον κλάδο της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM) αναπτύσσοντας μια οικογένεια αεροσκαφών eVTOL, αλλά και φέρνοντας κοντά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την ανάπτυξη και υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Η Supernal στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028

«Προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην κινητικότητα, αναλαμβάνουμε την αποστολή να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και η κοινωνία κινούνται, συνδέονται και ζουν», δήλωσε ο Jaiwon Shin, διευθύνων σύμβουλος της Supernal και πρόεδρος του Hyundai Motor Group, σε ένα σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Supernal στοχεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της εμπορική πτήση το 2028. Ο Jaiwon Shin, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει τολμηρές φιλοδοξίες στον χώρο της AAM, αλλά το να είναι πρώτη στην αγορά δεν είναι μία από αυτές: «Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το σωστό προϊόν και θα αξιοποιήσουμε την κατασκευαστική τεχνογνωσία του Ομίλου Hyundai Motor, προκειμένου να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι η AAM θα ​​φτάσει στο σωστό επίπεδο τιμής, ώστε είναι προσβάσιμη σε όσο το δυνατό περισσοτέρους ανθρώπους».

Η Hyundai ανακοίνωσε για πρώτη φορά την έναρξη του τμήματος UAM, το 2019. Έκτοτε, η εταιρεία ανέπτυξε το αρχικό της πρωτότυπο όχημα, το αεροταξί S-A1, το οποίο ελπίζει ότι θα λάβει πιστοποίηση από τους ρυθμιστικούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024.

Η εταιρεία είπε ότι το πρώτο της όχημα θα είναι ηλεκτροκίνητο, αυτόνομο και θα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις έως πέντε επιβάτες σε δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται σε αστικές περιοχές.

Hyundai forms Supernal

Η Supernal είπε ότι η ομάδα των ειδικών της στην αεροδιαστημική, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες τεχνολογίας εργάζεται για την ανάπτυξη ενός εμπορικά βιώσιμου eVTOL, «σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το όχημά μας με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, θορύβου, απόδοσης, αλλά και με στόχο την οικονομική τιμή», είπε ο Ben. Diachun, επικεφαλής τεχνολογίας στη Supernal.

Παράλληλα με την ανάπτυξη του αεροσκάφους eVTOL, η εταιρεία είπε ότι εργάζεται και για τη συνδημιουργία και υποστήριξη ενός οικοσυστήματος που θα ενσωματώσει τα αεροσκάφη στα υπάρχοντα δίκτυα διέλευσης.

Το όραμά είναι οι επιβάτες να μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή με την οποία θα μπορούν να προγραμματίσουν τη μετακίνησή τους, η οποία θα περιλαμβάνει διάφορα μέσα μεταφοράς.

Urban Air Port VertiPort
Urban Air Port VertiPort

«Έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι η AAM αναπτύσσει τις υπάρχουσες επιλογές διέλευσης και εξυπηρετεί αποτελεσματικά τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας», δήλωσε επίσης ο Jaiwon Shin και συνέχισε: «Η ανάπτυξη της αγοράς απαιτεί προσεκτικό και στρατηγικό συντονισμό. Όλα θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν ώστε να επιτύχει η AAM την υπόσχεσή της».

Η Japan Airlines ετοιμάζει στόλο με eVTOL, φέρνοντας την επανάσταση στην αεροπορική κινητικότητα της Ιαπωνίας

Πέρυσι, η Hyundai συνεργάστηκε με την Urban Movement Labs για να αναπτύξουν έναν «οδικό χάρτη», ο οποίος θα βοηθήσει άλλες πόλεις και δήμους, προκειμένου να ενημερώσουν τις προσπάθειες και τα χρονοδιαγράμματα τους σχετικά με την AAM.

Η Honda «ανοίγει τα φτερά της» με προορισμό τη βιομηχανία των eVTOL

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Urban-Air Port, για να αναπτύξει υποδομή AAM και αναμένεται να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο «vertiport» πλήρους κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!