Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνουν… τις πωλήσεις των ηλεκτρικών σκούτερ

Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου δεν αυξάνουν μόνο τις πωλήσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων, αλλά και τις πωλήσεις των ηλεκτρικών σκούτερ!

Ακούστε το άρθρο

Όταν οι τιμές του φυσικού αερίου ανέβηκαν, είδαμε γρήγορα ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων είχαν αύξηση σε αντιστοίχως γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν ότι και η αγορά ηλεκτρικών σκούτερ παίρνει την ανιούσα.

Πλέον οι επιλογές για γρήγορα και χαμηλού κόστους ηλεκτρικά μέσα μικροκινητικότητας είναι πολλές. Έτσι οι καταναλωτές απορρίπτουν τα μεγαλύτερα οχήματα και αναζητούν μικρότερα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς.

Αναστάσης Διακουμάκος: Το πρώτο ημιαυτόνομο ηλιακό πατίνι είναι ελληνικό!

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών σκούτερ ανεβαίνουν… με σούζες

Καθώς οι εταιρείες με ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά σκούτερ απέδειξαν την ευκολία που προσφέρουν τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα, τα ηλεκτρικά σκούτερ έγιναν γρήγορα μια δημοφιλής μορφή αστικής μεταφοράς.

Τώρα όμως η δυνατότητα μετακίνησης χωρίς αέριο ή καύσιμα είναι περισσότερο δημοφιλής από ποτέ. Οι καταναλωτές επιλέγουν πλέον μαζικά προς τα ηλεκτρικά σκούτερ.

Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους ηλεκτρικών σκούτερ στις ΗΠΑ, η Fluidfreeride, είδε τις πωλήσεις των ηλεκτρικών σκούτερ να εκτοξεύονται κυριολεκτικά στα ύψη. Σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ με έδρα το Μαϊάμι έχει πουλήσει διπλάσια ηλεκτρικά δίτροχα. Μάλιστα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι πωλήσεις είχαν αύξηση κατά 70%!

Mercedes-Benz EQ Formula-E Team eBike: Ταξιδιάρα ψυχή!

Η Fluidfreeride διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών σκούτερ σχεδιασμένων για διαφορετικούς τύπους μετακινήσεων. Τα μικρότερα ηλεκτρικά σκούτερ της εταιρείας φτάνουν ταχύτητες 30 χλμ./ώρα. Ενώ τα ηλεκτρικά σκούτερ υψηλότερης ισχύος φτάνουν υπερδιπλάσιες από αυτές ταχύτητες.

Όσον αφορά τις ανάγκες μετακινούμενων σε αστικά τοπία, αυτός ο τύπος απόδοσης υψηλής ταχύτητας και εμβέλειας είναι συνήθως επαρκής. Γενικότερα μιλάμε για έναν πολύ οικονομικότερο τρόπο μετακίνησης σε σχέση με το να πληρώσει κανείς βενζίνη, πάρκινγκ και ασφάλιση αυτοκινήτου. Για να μη μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα έξοδα που προκύπτουν με την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου.

Η απόσβεση των χρημάτων από την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ χαμηλού κόστους είναι γρήγορη

Η χρήση ενός συνδυασμού ηλεκτρικού σκούτερ και δημόσιας συγκοινωνίας κοστίζει θεαματικά λιγότερο από τη μετακίνηση με ιδιόκτητο αυτοκίνητο. Άλλωστε τα έξοδα αφορούν  στο κόστος του φυσικού αερίου, της στάθμευσης και των διοδίων.

Ακόμα, η ευκολία της χρήσης των ηλεκτρικών σκούτερ είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που αυξάνουν τις πωλήσεις τους. Σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά σκούτερ μπορούν να αναδιπλωθούν για πιο εύκολη μεταφορά. Έτσι πολλοί αναβάτες τα συνδυάζουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως τα λεωφορεία και το μετρό. Και έτσι φτάνουν ακόμα πιο μακριά, πιο γρήγορα.

Οι κανονισμοί για τα e-Scooters στην Ευρώπη

Με τα ηλεκτρικά σκούτερ οι αναβάτες καλύπτουν τη διαδρομή από το σπίτι τους μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό ΜΜΜ. Και στη συνέχεια από εκεί φτάνουν με αυτά έως τον χώρο της εργασίας τους.

Είναι σίγουρο πως τα ηλεκτρικά σκούτερ θα είναι ένα από τα βασικά μέσα μεταφοράς στο άμεσο μέλλον. Επιπλέον τα πρόσθετα πλεονεκτήματα που διαθέτουν σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα, όπως η παράκαμψη της κίνησης και η ευκολία στάθμευσης, είναι σημαντικά.

Εν τέλει είναι ασφαλές να πούμε ότι θα παραμείνουν μία δημοφιλής επιλογή, ακόμα κι αν οι τιμές του φυσικού αερίου και των καυσίμων τελικά υποχωρήσουν.

abb_img