Η Jaguar «ηλεκτρίζεται» με τρία νέα SUV

Τρεις νέες ηλεκτρικές προτάσεις φέρνει η Jaguar, οδεύοντας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της με βήμα ταχύ.

Ακούστε το άρθρο

Ο καιρός περνάει και ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας της Jaguar πλησιάζει όλο και περισσότερο. Άλλωστε, η αγγλική φίρμα με το στρατηγικό πλάνο Reimagine, έχει σαν στόχο την συνολική της αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα, η Jaguar προετοιμάζει ήδη 3 νέες ηλεκτρικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν SUV. Και αποδεικνύει ότι έχει λάβει το σχέδιο της επερχόμενης αλλαγής της στα σοβαρά.

Η Jaguar Land Rover στο δρόμο για ένα πιο «πράσινο» μέλλον!

Τα τρία νέα μοντέλα της Jaguar από το 2025

Έχουμε και λέμε. Αρχικά, ένα concept car θα φροντίσει να μας δώσει μία γεύση από την σχεδίαση των τριών μοντέλων, περίπου στα τέλη του 2024. Μάλιστα, επικεφαλής του σχετικού τομέα θα αναλάβει ο Gerry McGovern.

Το πρώτο εκ των τριών θα είναι ένα μικρό μοντέλο, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε 3θυρη και 5θυρη έκδοση. Επιπλέον, στα σκαριά είναι ένα μοντέλο-ναυαρχίδα, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και στόχευση στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το μικρότερο SUV θα κοστίζει περίπου από 92.000 έως 138.000 ευρώ, αναλόγως την έκδοση. Από την άλλη, το μεγάλο θα φτάσει ακόμα και τα 231.000 ευρώ στην έκδοση SVR.

Panthera: Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Jaguar

Η μάρκα έχει ως στόχο την παραγωγή περίπου 50.000 με 60.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση. Επιπλέον και τα τρία μοντέλα θα αξιοποιήσουν την νέα πλατφόρμα της Jaguar, η οποία φέρει το όνομα Panthera. Η πλατφόρμα επιτρέπει τη χρήση ενός ή και δύο ηλεκτρικών μοτέρ, τεχνολογία 800V και μπαταρίες από την Envision.

abb_img