Ferrari Purosangue: Το πρώτο SUV της Ferrari είναι γεγονός!

Η νέα Ferrari Purosangue είναι το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας και έρχεται με 725 ίππους, καθώς και με υβριδικούς κινητήρες.

Ακούστε το άρθρο

Η Ferrari Purosangue είναι το πρώτο SUV της ιταλικής μάρκας και ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Το νέο μοντέλο είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή και οι πρώτες παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Βλέποντας την συνολική εικόνα του νέου μοντέλου διακρίνουμε έντονο το DNA της Σκουντερία. Προφανώς, το αμάξωμα είναι υπερυψωμένο, όχι όμως όσο σε ένα κλασικό SUV. Για την ακρίβεια, η απόσταση από το έδαφος είναι 18,5 εκατοστά. Επιπλέον, το αμάξωμα είναι από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και χάλυβα υψηλής αντοχής.

Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις της, το μήκος της είναι 4,973 μέτρα. Το πλάτος της είναι στα 2,028 μέτρα, το ύψος στα 1,589 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 3,018 μέτρα. Τέλος, το βάρος της φτάνει τα 2.033 κιλά.

H Ferrari Purosangue στις 13 Σεπτεμβρίου!

Άνεση και φινέτσα εσωτερικά

Εσωτερικά, η Purosangue φιλοξενεί άνετα 4 επιβάτες, στα τέσσερα ανεξάρτητα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα. Επιπλέον, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι συμβατό με τα Android Auto και Apple CarPlay. Μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μια οθόνη 10,2 ιντσών, ενώ στο ταμπλό δεν συναντάμε κάποια οθόνη. Τα πίσω καθίσματα έχουν τη δυνατότητα αναδίπλωσης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον χώρο αποσκευών.

Ferrari Purosangue: Το πρώτο SUV της Σκουντερία!

Η Ferrari Purosangue με V12 κινητήρα, αλλά θα είναι και υβριδική

Το στοιχείο που διαφοροποιεί την Purosangue από τα υπόλοιπα SUV είναι ο εμβληματικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων. Μάλιστα, αποδίδει 725 ίππους και 716 Nm ροπής, χωρίς καν τη βοήθεια κάποιου υπερσυμπιεστή. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα κιβώτιο 8 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή του βάρους.

Η Ferrari κάνει το πρώτο της… αμιγώς ηλεκτρικό βήμα!

Αργότερα, θα είναι διαθέσιμος και ο V6 twin-turbo plug-in υβριδικός της 296 GTB. Όπως επίσης και ο υβριδικός V8 4 λίτρων της SF90 Stradale. Θυμίζουμε ότι μέχρι το 2026, το 60% της γκάμας της θα περιλαμβάνει υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Παρά τον όγκο της, διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα τα 310 χλμ./ώρα. Τέλος, σε ότι αφορά την τιμή της Purosangue, προφανώς θα είναι «τσουχτερή», κοστίζοντας 390.000 ευρώ στην Ιταλία.

abb_img