Ηλεκτρίζοντας τους αιθέρες του Άμπου Ντάμπι

Οι εταιρείες EHang Holdings και Monarch Holding σύναψαν συνεργασία, για την ανάπτυξη της αστικής αεροπορίας του Άμπου Ντάμπι.

Ακούστε το άρθρο

Στο Άμπου Ντάμπι κάτι σχετικό με την αστική εναέρια κινητικότητα είναι στα σκαριά. Για την ακρίβεια, υπάρχει πλάνο σύμφωνα με το οποίο, τόσο η μεταφορά εμπορευμάτων όσο και των επιβατών θα είναι εφικτή μέσω ηλεκτρικών αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δύο εταιρείες «δουλεύουν» από κοινού για τη δημιουργία της πρώτης εγκατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για την κατασκευή και λειτουργία των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Οι εν λόγω εταιρείες είναι η κινέζικη EHang Holdings και η Monarch Holdings με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

To Maeve01 θα «ηλεκτρίσει» τους αιθέρες

Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές στο επίκεντρο

Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι κυρίως η κατασκευή βιώσιμων ηλεκτρικών αεροσκαφών και drones. Επιπλέον, στοχεύουν στη δημιουργία ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου για την αυτόνομη διαχείριση της αστικής εναέριας κινητικότητας.

Ακόμη, σημαντική είναι η κατασκευή υποδομών, Vertiports και εγκαταστάσεων για τη λειτουργία ηλεκτρικών αεροσκαφών και drones.

Το Audi e-tron S Sportback «δίνει» φτερά σε ένα ηλιακό αεροσκάφος

Η συνεργασία θα στηρίξει το εμπόριο

Το έργο θα τονώσει τις αγορές, καθώς και τη στήριξη των τοπικών προϊόντων. Με ποιο τρόπο; Κάνοντας εύκολη τη μεταφορά αγαθών και εμπορευμάτων σε σημεία πώλησης. Όπως για παράδειγμα σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Επίσης, η συνεργασία θα συμβάλλει στη δημιουργία προηγμένης υποδομής για Vertiports και αυτόνομου συστήματος διαχείρισης πτήσεων, το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Θα υποστηρίξει βιώσιμα και ηλεκτροκίνητα εμπορικά σκάφη και drones, τα οποία θα επιτρέψουν στο Άμπου Ντάμπι να υιοθετήσει τεχνολογίες αστικής αεροπορίας.

Η Heart Aerospace «πετάει» με… νέες μπαταρίες!

Ο υφυπουργός του Τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του Άμπου Ντάμπι, δήλωσε:

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη μετάβαση στην επόμενη φάση της οικονομικής διαφοροποίησης, το Άμπου Ντάμπι εστιάζει σε οικονομικούς τομείς που έχουν ως βάση τη γνώση και την καινοτομία. Η βιομηχανική στρατηγική αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων μας.

Τα προγράμματά της αποσκοπούν στην ενίσχυση, ενθάρρυνση και υιοθέτηση μεθόδων και τεχνολογιών της βιομηχανίας 4.0. Όπως επίσης, της κυκλικής οικονομίας, της ανάπτυξης ταλέντων, της ενεργοποίησης του οικοσυστήματος, της εγχώριας εφοδιαστικής αλυσίδας και της ανάπτυξης της αλυσίδας αξίας».

abb_img