Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» για την πόλη

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του να πλησιάζει, το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo ΕΧ30 επιδεικνύει τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας για την πόλη.

Ακούστε το άρθρο

Το Volvo EX30 θα αποτελέσει το μικρότερο SUV μοντέλο στην ιστορία της φίρμας. Ωστόσο, το απερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι αρκετά «μεγάλο» σε… ασφάλεια. Προφανώς, αυτό συνάδει με τα 96 χρόνια πρωτοπορίας και καινοτομίας της σουηδικής μάρκας, στον εν λόγω τομέα.

Με τη Volvo να είναι ηγετική δύναμη στην ασφάλεια, το νέο EX30 θα αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» των επιβατών του και των χρηστών του δρόμου, στα πολυσύχναστα αστικά περιβάλλοντα.

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Volvo C40 Recharge P8 AWD 408 PS!

Όπως για παράδειγμα, μία πόρτα αυτοκινήτου που ανοίγει από λάθος, διακόπτοντας επικίνδυνα την πορεία ενός αναβάτη. Μάλιστα, αυτό είναι ένα συμβάν, το οποίο ευθύνεται για ένα σημαντικό αριθμό ατυχημάτων, με εμπλεκόμενους δικυκλιστές.

Ειδικότερα, τα «ατυχήματα πόρτας» («dooring accidents»), όπως ονομάζονται, είναι υπεύθυνα για το 1/5 των ατυχημάτων με δίκυκλο. Σύμφωνα με τον οργανισμό Cycling UK, κατά μέσο όρο, 60 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά κάθε χρόνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Test Drive || Volvo XC40 Recharge P6: Η χρυσή τομή!

Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» στην πόλη

Το σύστημα ασφάλειας του Volvo EX30 για τους χρήστες του δρόμου

Με σκοπό τη μείωση αντίστοιχων περιστατικών, το επερχόμενο Volvo EX30 διαθέτει το σύστημα Door Opening Alert. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, όταν αυτός είναι έτοιμος να ανοίξει την πόρτα.

Ωστόσο, η προειδοποίηση αυτή είναι μία από τις αρκετές λειτουργίες του πακέτου Safe Space Technology. Πρόκειται για μία σουίτα με συστήματα ασφάλειας που εφοδιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, καταδεικνύοντας τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας του οχήματος.

To Volvo EX90 προσφέρει μία καθηλωτική ηχητική εμπειρία

Volvo EX30: Ένας «φύλακας άγγελος» στην πόλη

«Εδώ και πολύ καιρό, είχαμε εστιάσει στην ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα, όπου τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο με πεζούς και δικυκλιστές», λέει η Asa Haglund, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars.

«Με το Volvo EX30 οδηγούμε την ασφάλεια στην πόλη στο επόμενο επίπεδο. Επιπλέον, δημιουργήσαμε ένα μικρό SUV, το οποίο είναι ιδανικός σύντροφος για μία άνετη οδηγική εμπειρία. Μάλιστα, ευθύνη του είναι να προσέχει εσάς, αλλά και τους άλλους, στους γεμάτους κίνηση δρόμους των σύγχρονων πόλεων».

Στις 7 Ιουνίου, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Μάλιστα, την ίδια ημέρα, θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Μέχρι τότε, στα παρακάτω video, θα δείτε τη λειτουργία του Door Opening Alert, καθώς και μερικές σύντομες οπτικές από το νέο Volvo EX30:

abb_img