Test Drive || Δοκιμάζουμε το Volvo C40 Recharge P8 AWD 408 PS!

Το εντυπωσιακό, εξαιρετικά δυνατό και αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge P8 με τους 408 ίππους, τίθεται υπό ενδελεχή δοκιμή.

H Volvo έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, αρχικά με το XC40 Recharge και στη συνέχεια με το Volvo C40 Recharge. Μάλιστα, είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Με την πρώτη ματιά, το Volvo C40 Recharge ξεχωρίζει χάρη στην σχεδίαση του, ειδικά στο πίσω μέρος του, με την έντονη κλίση της οροφής. Για την ακρίβεια, η γραμμή της οροφής ξεκινάει να είναι πιο κυρτή από το εμπρός παρμπρίζ. Στο πίσω τμήμα πέρα από την κλίση, εντύπωση κάνει και η ειδικά σχεδιασμένη διπλή αεροτομή.

Στο εμπρόσθιο τμήμα συναντάμε τη κλειστή μάσκα και τα νέας τεχνολογίας pixel LED φωτιστικά σώματα. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του, αυτές ενισχύουν το μυώδες παρουσιαστικό του. Το μήκος του αγγίζει τα 4.440 χιλοστά, το πλάτος τα 1.873 χιλιοστά, το ύψος τα 1.591 χιλιοστά και το μεταξόνιο τα 2.702 χιλιοστά.

Test Drive || Volvo XC40 Recharge P6: Η χρυσή τομή!

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Volvo C40 Recharge P8 AWD 408 PS!

Ευρυχωρία και πολυτέλεια συνώνυμα του Volvo C40 Recharge

Το εσωτερικό του Volvo C40 Recharge είναι πανομοιότυπο με του XC40 Recharge. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, όπως και η συναρμογή. Για την ακρίβεια, η Volvo σε όλα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της δεν χρησιμοποιεί καθόλου δέρμα, αλλά υψηλής ποιότητας υλικά. Υλικά, τα οποία δεν διαφέρουν καθόλου σε όψη και υφή με το πραγματικό δέρμα.

Volvo: Ραντάρ δεν «ξεχνάει» κανέναν μέσα στο αυτοκίνητο!

Η οθόνη αφής για το infotainment έχει διαγώνιο 9 ιντσών και μεταφέρει άφθονη πληροφόρηση. Άξια αναφοράς είναι η αναβάθμιση του συστήματος πολυμέσων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Google.

Διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android και ενσωματώνει υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store, ενώ λαμβάνει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού.

Επιπλέον ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έξτρα πληροφόρηση από τον πίνακα οργάνων 12 ιντσών. Επιπλέον, 4 επιβάτες φιλοξενούνται με άνεση στην καμπίνα, ενώ για τις αποσκευές φτάνουν τα 413 λίτρα, συν 31 λίτρα στο εμπρός καπό.

Volvo EX90: Πόσο κοστίζει το νέο ηλεκτρικό SUV;

Εκρηκτική δύναμη από το μηδέν

Η επιτάχυνση του Volvo C40 Recharge P8 με τους 408 ίππους και τα 660 Nm ροπής είναι ακαριαία. Σε κάθε απότομο πάτημα του γκαζιού οι δυο ηλεκτροκινητήρες αφηνιάζουν, η πλάτη κολλάει στο κάθισμα και τα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 4,7 δευτερολέπτων.

Στρατηγική συνεργασία της Volvo με την ElpeFuture!

Πέρα από την κτηνώδη επιτάχυνση του, το C40 Recharge P8 απολαμβάνεις να το οδηγείς και στην καθημερινότητά σου, ειδικά με την επιλογή One Pedal Drive. Εφόσον το συνηθίσει γρήγορα ο οδηγός και μάθει με πόση ένταση να σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, μπορεί να επιβραδύνει στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να πατάει καθόλου φρένο.

Η ενέργεια για τους δυο ηλεκτροκινητήρες πηγάζει από την μπαταρία των 78 kWh. Σύμφωνα με τη Volvo η αυτονομία αγγίζει τα 415-444 χιλιόμετρα ή τα 541-578 χιλιόμετρα εντός πόλης. Για τη φόρτιση σε τριφασικό ρεύμα 16Α απαιτεί 8 ώρες, ή 68 λεπτά σε DC 50 kW ή μόλις 37 λεπτά σε 150 kW.

Το Volvo EX90 με σύστημα αμφίδρομης φόρτισης!

Test Drive || Δοκιμάζουμε το Volvo C40 Recharge P8 AWD 408 PS!

Επιδόσεις, άνεση και ασφάλεια!

Το τρίπτυχο της επιτυχίας του Volvo C40 Recharge P8 των 408 ίππων. Η ανάρτηση είναι σωστά ρυθμισμένη και το στιβαρό πλαίσιο «σηκώνει» με άνεση τη δύναμη. Σε διαδρομές με στροφές το C40 δεν θα αντιδράσει άσχημα στην πίεση.

Η αποτελεσματική τετρακίνηση κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ αν το παρακάνετε τα ηλεκτρονικά συστήματα θα επιβάλλουν την τάξη. Το τιμόνι είναι ελαφρύ και είναι κατάλληλο για την καθημερινή οδήγηση.

Τέλος, η τιμή για την έκδοση της δοκιμής μας Recharge P8 AWD των 408 ίππων, ξεκινάει από τα 65.521 ευρώ. Παράλληλα, για όσους επιθυμούν λιγότερη ιπποδύναμη είναι διαθέσιμη και η έκδοση Recharge P6 με τον έναν ηλεκτροκινητήρα των 231 ίππων. Η τιμή της ξεκινάει από τα 57.644 ευρώ.

abb_img
spot_img