Έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος!

Στο άμεσο μέλλον, οι αλλαγές στο αυτοκίνητο θα είναι κοσμογονικές, όπως αποδεικνύει και η πρόταση της TUC Technology.

Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να δούμε πόσο σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στα αυτοκίνητα. Πλέον, τα σύγχρονα μοντέλα είναι πιο ασφαλή και πιο τεχνολογικά προηγμένα από ποτέ. Και μάλιστα, χωρίς να υπολογίζουμε την εκρηκτική ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η εξέλιξη όμως δεν θα σταματήσει, για την ακρίβεια αναμένουμε επαναστατικές αλλαγές. Όπως αυτές που θέλει να φέρει η νεοσύστατη TUC Technology. Η συγκεκριμένη εταιρεία αναπτύσσει μία τεχνολογία που προσαρμόζει ανάλογα το αυτοκίνητο στο… μέλλον.

GAC CCS1: To… διαστημικό ηλεκτρικό roadster

Έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα τα… σπάνε

Μπορεί πριν μερικά χρόνια ορισμένες αλλαγές να τις θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, αυτές τις προσθήκες θα τις δούμε άμεσα στα αυτοκίνητα που θα οδηγούμε καθημερινά. Προφανώς, όλες αυτές οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα τον οδηγό και τους επιβάτες, ώστε να είναι ασφαλείς και άνετοι.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίζουν το λογισμικό τους και να συμβαδίζουν με τις όποιες αλλαγές της αυτοκίνησης. Αυτό προσφέρει και σημαντική οικονομία κλίμακος, καθώς δεν θα χρειάζεται να αντικατασταθούν ολόκληρα.

To Nio Eden φέρνει κοντά τον άνθρωπο με τη φύση

Όλα αυτά θα τα προσφέρει η ιταλική startup εταιρεία TUC Technology. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν μένει στο όραμα αλλά παρουσιάζει την δική της λύση. Μία λύση που αξιοποιεί υπάρχουσες τεχνολογίες, που έχουν άμεση εφαρμογή. Επιπλέον, η πρόταση της TUC Technology δίνει νέα πνοή ακόμη και σε αυτοκίνητα παλιότερης τεχνολογίας.

Για την ακρίβεια η TUC Technology σχεδίασε, εξέλιξε, κατασκεύασε και παρουσίασε ένα μοναδικό universal σύστημα άμεσης τοποθέτησης και χρήσης. Το όνομα του είναι TUC 3.0 με πιο χαρακτηριστικό του κομμάτι τον ίδιο τον σύνδεσμο TUC.plug.

GAC Van Life Concept: Το αυτόνομο Van του μέλλοντος

Σύστημα πασπαρτού

Έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Ο σύνδεσμος προσφέρεται σε 2 διαφορετικά μεγέθη και ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν τη σύνδεση με το αυτοκίνητο. Για παράδειγμα ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα ή μία… καφετιέρα, έχουν άμεση σύνδεση με τα ηλεκτρονικά συστήματα ενός αυτοκινήτου.

Το καλύτερο δείγμα δουλειάς του Plug & Play συστήματος της TUC Technology, είναι η μετατροπή του συμβατικού συστήματος διεύθυνσης ενός Fiat 500, σε Steer-by-Wire. Χάρη σε αυτό το σύστημα οι τροχοί και το τιμόνι δεν έχουν φυσική σύνδεση.

Το τροχόσπιτο Romotow κυριολεκτικά… ξεδιπλώνεται!

Οι Ιταλοί δεν σταμάτησαν εκεί και έκαναν το παραπάνω βήμα. Το τιμόνι έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά του ταμπλό. Προφανώς, μαζί με τον πίνακα οργάνων για την πληροφόρηση του οδηγού. Επίσης, σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία καφέ, η TUC Technology παρουσίασε και μία καφετιέρα, συμβατή με το σύστημα της.

To TUC 3.0 απλοποιεί σε σημαντικό βαθμό και τις καλωδιώσεις ενός αυτοκινήτου. Η ιδιαιτερότητα αυτή προσφέρει χωροταξική ελευθερία στους σχεδιαστές και μειώνει το κόστος κατασκευής. Επιπλέον η TUC Technology έχει εξελίξει και το δικό της λογισμικό, καθώς και την κεντρική μονάδα ελέγχου. Έτσι, ολοκληρώνει το Plug & Play σύστημα, για το οποίο ενδιαφέρονται μεγάλοι επενδυτές.

abb_img