Nissan Yokohama Lab: Το… «άντρο» της τεχνητής νοημοσύνης

Το Yokohama Lab είναι το ερευνητικό κέντρο της Nissan, στο οποίο μελετάται ο τρόπος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στα αυτοκίνητα.

Ακούστε το άρθρο

Η Nissan εδώ και χρόνια πρωτοπορεί στο τομέα τεχνολογίας των αυτοκινήτων και πλέον έχει «ρίξει» το βάρος στην ανερχόμενη… τεχνητή νοημοσύνη. Πιο συγκριμένα, μελετάει πώς θα χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτό το κάνει στο ερευνητικό κέντρο Yokohama Lab, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έρευνας και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης της Nissan.

Ειδικότερα, το Yokohama Lab έχει έδρα την περιφέρεια Kanagawa της Ιαπωνίας και έχει μία αποστολή. Ποια είναι αυτή; Να διασφαλίσει ότι τα αποτελέσματα που λαμβάνονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εφαρμοστούν και να χρησιμοποιηθούν στην πραγματικότητα, αντί να περιορίζονται στον κυβερνοχώρο.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα «τιμωρεί» τη ρίψη σκουπιδιών

Το Yokohama Lab της Nissan συμβάλλει στην αυτοκίνηση

Ακόμη, έχει γίνει πλέον σαφές ότι η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης είναι εφικτή σε διάφορους τομείς, από τον σχεδιασμό μέχρι την τελική γραμμή παραγωγής. Στο Yokohama Lab, η Nissan διερευνά διάφορες ιδέες για διαπιστώσει τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν μηχανικοί και σχεδιαστές.

Μία από αυτές είναι η αεροδυναμική, με το Yokohama Lab να έχει δημιουργήσει ένα προγνωστικό μοντέλο, το οποίο θα μειώσει τη διάρκεια του χρόνου υπολογισμού. Δηλαδή, από κάποιες μέρες που χρειάζονται για την ανάλυση των δεδομένων, μερικά λεπτά θα είναι αρκετά.

Audi FelGAN: Επανεφεύρεση του τροχού με Τεχνητή Νοημοσύνη

Προς το παρόν, η αξιολόγηση της αεροδυναμικής είναι εφικτή με την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων και πολύπλοκων υπολογισμών σε ισχυρούς υπολογιστές.

Αυτοί οι υπολογισμοί προβλέπουν δείκτες απόδοσης και δείχνουν τη ροή αέρα. Μάλιστα, αποτελούν μία από τις τεχνικές προσομοίωσης στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει τα τροχαία ατυχήματα

Τέλος, ο Kei Akasaka, ειδικός μηχανικής αεροδυναμικής σημείωσε:

«Είναι πλέον πολύ δύσκολο η γρήγορη ανταπόκριση σε ξαφνικά αιτήματα σχεδιαστών. Μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στο σχέδιο και θέλουν να μάθουν το συντομότερο δυνατό πώς επηρεάζει την αεροδυναμική. Η λύση στο πρόβλημα υπάρχει και είναι δυνατή με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης».

abb_img