Η τεχνητή νοημοσύνη θα «τιμωρεί» τη ρίψη σκουπιδιών

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη θα εντοπίζουν τους οδηγούς που εκτοξεύουν σκουπίδια από τα αυτοκίνητα τους.

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν αρκετές κακές συνήθειες, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Μία εξ αυτών είναι η ρίψη αντικειμένων, κυρίως απορριμμάτων, στους αυτοκινητόδρομους. Προφανώς, για πολλούς οδηγούς οι δρόμοι αποτελούν κάδους απορριμμάτων και πετούν εκεί όλα τα σκουπίδια, τα οποία δεν θέλουν να έχουν εντός του αυτοκινήτου τους.

Το εν λόγω φαινόμενο το συναντάμε σε πολλές χώρες παγκοσμίως (όχι μόνο στην Ελλάδα) και αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη ρύπανση των πόλεων. Ωστόσο, μία χώρα αποφάσισε να «υψώσει» ανάστημα και να βάλει φρένο στους… ασεβείς οδηγούς.

Η τεχνητή νοημοσύνη μειώνει τα τροχαία ατυχήματα

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ανιχνεύει τους παραβάτες με κάμερες

Πιο συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει στόχο να καταπολεμήσει το πρόβλημα ρίψης απορριμμάτων στους δρόμους, με «όπλο» του την τεχνητή νοημοσύνη. Ειδικότερα, η κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ κάμερες, οι οποίες διαθέτουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, στους δρόμους της Νοτιοανατολικής Αγγλίας.

Οι κάμερες θα είναι ενεργές για μία δοκιμαστική περίοδο. Προφανώς, με στόχο τους τον αυτόματο εντοπισμό των οδηγών, οι οποίοι ρυπαίνουν τους δρόμους.

Volvo: Επιχείρηση «τεχνητή» νοημοσύνη μέσω… CorrActions

Πρόστιμο μέχρι… 100 λίρες

Μόλις οι κάμερες βρουν ποιοι είναι οι παραβάτες, το τοπικό συμβούλιο θα ελέγχει το υλικό από τις κάμερες. Εάν το συμβούλιο εντοπίσει το όχημα, τότε θα επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, χρησιμοποιώντας προφανώς τον αριθμό από την πινακίδα του αυτοκινήτου. Μάλιστα, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100 λίρες.

Audi FelGAN: Επανεφεύρεση του τροχού με Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου, Gill Furniss, δήλωσε σχετικά:

«Τα σκουπίδια στην άκρη των δρόμων είναι άσχημα στο μάτι. Επηρεάζουν το τοπικό περιβάλλον και μπορούν ακόμη και να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών του δρόμου. Η Υπηρεσία Αυτοκινητοδρόμων National Highways έχει νομικό καθήκον να διατηρεί τους δρόμους που διαχειρίζεται χωρίς απορρίμματα. Τους παροτρύνω όπως και το Υπουργείο Μεταφορών να εξασφαλίσουν ότι αυτή η απαίτηση θα τηρείται».

Editorial