ABB: Πρωτοπόρος στις επαγγελματικές λύσεις φόρτισης

Η ΑΒΒ έχει συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας πολλές λύσεις φόρτισης. Τόσο για επαγγελματική, όσο και ιδιωτική χρήση.

Η ΑΒΒ είναι μια εταιρεία με πολλαπλούς τομείς δραστηριότητας και σίγουρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Το έργο της είναι γνωστό σε παγκόσμιο επίπεδο και ενισχύει το μετασχηματισμό της κοινωνίας, αλλά και της βιομηχανίας. Μάλιστα, είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και διαθέτει τη πληρέστερη γκάμα φορτιστών για αυτοκίνητα, λεωφορεία και βαρέα οχήματα. Ειδικότερα στους DC ταχυφορτιστές διαθέτει ηγετική θέση, με πωλήσεις που αγγίζουν τις δεκάδες χιλιάδες μονάδες. Άλλωστε το αποδεικνύει και η θέση της ΑΒΒ στη χώρα μας, μιας και οι φορτιστές Terra DC ήταν οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στο εθνικό οδικό μας δίκτυο.

EEM: H ABB εξοικονομεί 437 δισ. δολάρια ετησίως

Terra DC wallbox: Η αξιόπιστη λύση στην επαγγελματική φόρτιση

ABB: Πρωτοπόρος στις επαγγελματικές λύσεις φόρτισης

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην πλέον αξιόπιστη λύση για οικιακή φόρτιση, στον φορτιστή ABB Terra AC Wallbox. Σήμερα θα σας πούμε ότι πρέπει να ξέρετε για το νέο φορτιστή Terra DC, που αποτελεί μία έξυπνη επένδυση στους μικρούς φορτιστές. H εξέλιξή του είναι προϊόν συνεργασίας της ABB με κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αποτελεί μία γρήγορη λύση DC φόρτισης με ένα εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα.

Πριν συνεχίσουμε και ειδικά για όσους δεν γνωρίζουν, ως DC φόρτιση, ορίζουμε τη φόρτιση με συνεχές ρεύμα. Το συνεχές ρεύμα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης του οχήματος σε λιγότερο χρόνο, συγκριτικά με τη συμβατική μέθοδο φόρτισης. Έτσι ο DC φορτιστής προσφέρει συνεχές ρεύμα και η μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος το δέχεται ως είναι. Δηλαδή o onboard φορτιστής του οχήματος δεν εμπλέκεται στη διαδικασία φόρτισης, αφού δεν χρειάζεται να μετατρέψει το AC ρεύμα σε DC (συνεχές), για την επαναφόρτιση της μπαταρίας. Η μέγιστη ισχύς DC φόρτισης εξαρτάται από τις δυνατότητες της μπαταρίας και του φορτιστή. Εξ’ ου και η ταχύτητα στη φόρτιση.

Επιπλέον οι φορτιστές Terra DC wallbox αποτελούν εγγυημένη επένδυση, χάρη στην υποστήριξη ηλεκτρικών οχημάτων με υψηλή απόδοση φόρτισης, μεγιστοποιώντας έτσι τα κέρδη για τους επενδυτές. Η διαχείριση του δικτύου των φορτιστών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την cloud πλατφόρμα ChargerSync Web Portal. Το διαχειριστικό σύστημα ChargerSync Web Portal δίνει σε πραγματικό χρόνο τη δυνατότητα ελέγχου, παρακολούθησης και πρόσβασης σε όλους τους σταθμούς φόρτισης της ABB.

Τι είναι όμως η πλατφόρμα ΑΒΒ Ability;

Οι λύσεις που προσφέρει η ABB Ability συνδυάζουν τη βαθιά τεχνογνωσία της ABB στη συνδεσιμότητα, αλλά και στη δημιουργία καινοτόμου λογισμικού. Η πλατφόρμα ABB Ability ενσωματώνει έξυπνες λειτουργίες που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των πόρων και συμβάλλουν σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Οι συγκεκριμένες ψηφιακές λύσεις προσφέρουν στις επιχειρήσεις αυτοματοποίηση και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών τους για την μεγιστοποίηση των οικονομικών δεικτών τους.

Η ABB «ηλεκτρίζει» τα… ύδατα της Λισαβόνας!

Τεχνολογικά προηγμένες κατασκευές

ABB: Πρωτοπόρος στις επαγγελματικές λύσεις φόρτισης

Οι φορτιστές Terra DC πέρα από τον κομψό σχεδιασμό τους ξεχωρίζουν και χάρη στην υψηλή τεχνολογία τους. Αρχικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εξαιρετική διαχείριση του φορτίου. Επιπλέον το πρωτόκολλο OCPP συμβάλλει στην έξυπνη φόρτιση και παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης σε έξυπνα ενεργειακά συστήματα. Το πρωτόκολλο OCPP είναι, αυτή τη στιγμή, το πιο ενημερωμένο πρότυπο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο. Τα αρχικά σημαίνουν Open Charge Point Protocol. Το συγκεκριμένο πρότυπο φόρτισης ρυθμίζει το Open Charge Alliance. Σε απλούς όρους, είναι ένα ανοικτό δίκτυο για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Επιπλέον, ο φορτιστής Terra DC διαθέτει ενσωματωμένες προστασίες, στοιχείο που ενισχύει σημαντικά την ασφάλεια που νιώθει ο ιδιοκτήτης ενός φορτιστή ΑΒΒ. Αναλυτικότερα διαθέτει:

  • Προστασία υπερφόρτισης
  • Προστασία υπέρτασης και υπότασης
  • Προστασία διαρροής προς γη
  • Αντικεραυνική προστασία
  • Προστασία σφάλματος προς γη μέσω συνεχούς επιτήρησης του αγωγού γείωσης

ABB Terra 360: Ο πιο ισχυρός ταχυφορτιστής είναι στη Νορβηγία

Λύσεις εφαρμογής των φορτιστών Terra DC

ABB: Πρωτοπόρος στις επαγγελματικές λύσεις φόρτισης

Ένα από τα πλεονεκτήματα των φορτιστών Terra DC είναι πως έχουν πληθώρα εφαρμογών, καλύπτοντας κάθε ανάγκη φόρτισης. Έτσι έναν φορτιστή Terra DC μπορείτε να τον εγκαταστήσετε σε:

  • Οικίες
  • Επαγγελματικούς χώρους και γραφεία
  • Εμπορικές εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων κ.α.)
  • Δημόσιους χώρους

Η αξιόπιστη λύση για DC φόρτιση

Αν αναζητάτε έναν φορτιστή συνεχούς ρεύματος, η λύση ακούει στο όνομα Terra DC wallbox. Η ΑΒΒ έχει δημιουργήσει έναν φορτιστή υψηλής τεχνολογίας που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και εξασφαλίζει υψηλή απόδοση, ασφάλεια και σύντομη διάρκεια απόσβεσης της επένδυσης.

abb_img
spot_img