Αυτά είναι πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να κάνουν την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε εκπληκτικούς χρόνους, με τα ηλεκτρικά να θριαμβεύουν.

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μία κοινή παραδοχή που αφορά τα γρήγορα αυτοκίνητα. Όλοι εντυπωσιάζονται, ακόμη και όχι δεν δηλώνουν λάτρεις τόσο των αυτοκινήτων όσο και της ταχύτητας. Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες αυτοκινήτων κάνουν καλή δουλειά, προσφέροντας πιο ισχυρά και πιο γρήγορα αυτοκίνητα, τα οποία σαγηνεύουν στο πέρασμά τους.

Παρακάτω θα βρείτε τη λίστα με τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που υπάρχουν σε τούτο τον κόσμο. Στην λίστα υπάρχουν από ατμοσφαιρικά βενζινοκίνητα μέχρι και σύγχρονα υβριδικά και ασφαλώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτά τα μοντέλα είναι στις πρώτες 10 θέσεις. Πάμε να τα δούμε:

1. Aspark Owl

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Στην πρώτη θέση συναντάμε το Aspark Owl, το οποίο «σπάει» κάθε ρεκόρ επιτάχυνσης με την απίστευτη επίδοσή του. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 1.985 ίππων της ιαπωνικής μάρκας κάνει την έκπληξη και διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,72 δευτερόλεπτα.

Το ηλεκτρικό hypercat ζυγίζει 1900 κιλά και διαθέτει θεωρητική τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα. Το Owl θα κατασκευαστεί σε 50 μονάδες και όπως δείχνει δεν θα είναι για όλους, καθώς θα κοστίζει 2,5 εκατομμύρια λίρες.

2. Rimac Nevera

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Στη 2η θέση συναντάμε το αυτοκίνητο που περιμέναμε να δούμε στην 1η αλλά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Ο λόγος για το Rimac Nevera, το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, το οποίο έχει φτάσει τα 412 χλμ./ώρα. Το ηλεκτρικό των 1.914 ίππων και 2.345 Nm ροπής έχει εντυπωσιάσεις τους πάντες με την εκπληκτική του επιτάχυνση.

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Είναι χρηστικό το μπροστινό πορτμπαγκάζ;

3. Pininfarina Battista

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Ακολουθεί ακόμη ένα ηλεκτρικό hypercar Battista, το αποδίδει… «μόνο» 1877 ίππους. Επιπλέον, το Battista κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα.

4. Ultima RS

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

To RS είναι το νέο αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας Ultima, το οποίο με μία εκπληκτική ισχύ 1.200 ίππων καταλαμβάνει την 4η  θέση της σχετικής λίστας. Υπεύθυνος για την ισχύ του είναι ο υπερτροφοδοτούμενος LT5 V8. Η επιτάχυνσή του είναι αστραπιαία, διανύοντας την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα.

5. Το Bugatti Chiron Super Sport στα πιο γρήγορα αυτοκίνητα

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Οριακά το supercar της Bugatti δεν βρίσκεται στην 4η θέση καθώς, κάνει την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα 1 δευτερόλεπτο λιγότερο από το RS. Δηλαδή, σε 2,4 δευτερόλεπτα. Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα πανίσχυρο και ταχύτατο αυτοκίνητο.

Αυτοκίνητα: Το πλαστικό αυξάνει την ενεργειακή απόδοση

6. Bugatti Chiron και Ferrari SF90

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Στην 6η συναντάμε 2 μοντέλα, το καθένα με τη χάρη του. Από τη μία έχουμε την απλή έκδοση Chiron της Bugatti και από την άλλη τη Ferrari SF90. Ειδικότερα, το Chiron με τον υπερτροφοδοτούμενο W16 των 8,0 λίτρων αποδίδει 1.479 ίππους και κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Το ίδιο χρόνο κάνει και το υβριδικό SF90, αλλά η διαφορά τους έγκειται στου πολύ λιγότερους ίππους που αποδίδει σε σχέση με το Chiron. Ο συνδυασμός διπλού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα V8 με μια τριάδα ηλεκτροκινητήρων χαρίζει «μόνο» 987 ίππους, αλλά αρκετούς για να πλασαριστεί σε καλή θέση στη λίστα.

7. Porsche 911 Turbo S και Radical RXC GT

Και εδώ έχουμε 2 αυτοκίνητα στην ίδια θέση και με τους ίδιους χρόνους . Ο λόγος για τα Porsche 911 Turbo S και Radical RXC GT. Πιο αναλυτικά, και τα 2 ολοκληρώνουν την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα. Η πιο πρόσφατη 911 Turbo S βασίζεται σε έναν twin-turbocharged flat-six κινητήρα 642 ίππων. Όπως επίσης και στην εξαιρετική πρόσφυση από το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους τέσσερις τροχούς και την κατανομή βάρους του πίσω κινητήρα.

Όσο, για το Radical είναι ουσιαστικά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο, το οποίο διαθέτει ν ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων με το Ford GT, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους. Ωστόσο, δεν είναι αυτός ο κινητήρας που του επιτρέπει να διανύει αυτή την απόσταση σε 2,7 δευτερόλεπτα, αλλά η αναβαθμισμένη έκδοση των 650 ίππων.

8. Caterham 620R

Τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Στη 8η θέση έχουμε το Caterham 620R. Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος του είναι στα 2,79 δευτερόλεπτα, διαθέτοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων Ford 310 ίππων και με εξατάχυτο διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Euro NCAP ζητά φυσικά χειριστήρια στα αυτοκίνητα

9. Ariel Atom 4, McLaren 765LT, Lamborghini Aventador SVJ

Τρία μοντέλα μοιράζονται την θέση 9, επιτυγχάνοντας τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 2,8 δευτερόλεπτα. Αυτά είναι τα Ariel Atom 4, McLaren 765LT, Lamborghini Aventador SVJ.

10. Ferrari 296 GTB, Ferrari F8 Tributo, Lamborghini Huracán Evo, McLaren 720S 

Τέλος, στη 10η θέση συναντάμε όχι 1, όχι 2, αλλά 4 μοντέλα τα οποία κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Τα  Ferrari 296 GTB, Ferrari F8 Tributo, Lamborghini Huracán Evo, McLaren 720S διαθέτουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά που τα κατατάσσουν στα λίστα με τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Ακόμη, να σημειώσουμε πως όλα τα μοντέλα, από την μέχρι την 10η θέση έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ειδικότερα, όλα χρειάζονται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουν την απόσταση 0-100 χλμ./ώρα και αυτό είναι το συναρπαστικό.

 

abb_img