Αυτό είναι κάτι που δεν ξέρετε για το κλειδί του αυτοκινήτου σας

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλές και διαφορετικές λειτουργίες που ορισμένοι δεν γνωρίζουν. Ομοίως μια κρυφή λειτουργία διαθέτει και το κλειδί τους.

Ακούστε το άρθρο

Το κλειδί του αυτοκινήτου σας διαθέτει ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Ιδανικό κατά τους θερινούς μήνες, αλλά επίσης χρήσιμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αναμφίβολα διευκολύνει τους οδηγούς σημαντικά.

Τι αλλάζει για τα ανασφάλιστα οχήματα;

Τα πάντα για τη διευκόλυνση του οδηγού

Στο παρελθόν, ορισμένες λειτουργίες των αυτοκινήτων απαιτούσαν την αναζήτηση στο εγχειρίδιο χρήσης. Ή την εκπαίδευση από τον πωλητή κατά την παράδοση του οχήματος. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία «άνοιγμα άνεσης» των παραθύρων. Η συγκεκριμένη λειτουργεί μπορεί να την ενεργοποιήσει ο οδηγός μέσω του ασύρματου κλειδιού. Πλέον το ασύρματο κλειδί συνοδεύει τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Για να ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη λειτουργία, ο οδηγός απλά κρατάει πατημένο το πλήκτρο ανοίγματος ή κλειδώματος των θυρών. Μόλις το κάνει αυτό τα παράθυρα ανοίγουν ή κλείνουν αυτόματα. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την ηλιοροφή, όταν αυτή υπάρχει στο όχημα.

Carbon Ceramic Brakes: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ενσωματώνεται στα περισσότερα σύγχρονα οχήματα

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλα τα οχήματα. Όμως η δημοτικότητά της αυξάνει σταδιακά λόγω της ευκολίας που προσφέρει. Για παράδειγμα, η δυνατότητα να ανοίγεις τα παράθυρα από απόσταση με το κλειδί του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου κατά τους θερινούς μήνες, μειώνει σημαντικά τη θερμοκρασία της καμπίνας. Με όλα τα οφέλη που αυτό προσφέρει. Επιπλέον, σε ορισμένα οχήματα η λειτουργία αυτή μπορεί να απαιτεί την ενεργοποίηση της μέσω του συστήματος πολυμέσων. Συγκεκριμένα, μέσα από τις ρυθμίσεις του οχήματος, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία παραθύρων για όλα τα παράθυρα, μόνο για το δικό του παράθυρο ή και καθόλου.

Πόσο κίνδυνο πυρκαγιάς έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα;

Κατά τους χειμερινούς μήνες, αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που ο οδηγός ξεχνάει ένα παράθυρο ανοιχτό ή την ηλιοροφή και πιάνει μια ξαφνική μπόρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός κλείνει τα παράθυρα από απόσταση, χωρίς να βραχεί ή να ταλαιπωρηθεί.

abb_img