Αυτό είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover που θα λανσάρει η Land Rover το 2024

Μία mild υβριδική έκδοση του Range Rover θα είναι διαθέσιμη το 2022, ενώ μία plug-in υβριδική θα λανσαριστεί το 2023, σύμφωνα με την Land Rover.

Ακούστε το άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση κερδίζει καθημερινά αρκετές μάχες απέναντι στους θερμικούς κινητήρες και όπως αποδεικνύεται, καταφέρνει να «εισχωρεί» και σε κραταιά κάστρα της αυτοκίνησης, όπου η καύση ορυκτών καυσίμων και οι -σε κάποιες περιπτώσεις – υψηλές εκπομπές ρύπων θεωρούνταν δεδομένες και αναπόφευκτες.

Για παράδειγμα, η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στον «μικρόκοσμο» των supercars. Ο ιδιαίτερος αυτός χώρος που «αφηνιάζει» υπό των ήχο των V6 και V8 κινητήτων, μεταξύ άλλων, γυρίζει το βλέμμα προς τις εκπληκτικές επιδόσεις που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες.

Διαβάστε επίσης: Η συνεργασία που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ferrari

Τώρα, άλλο ένα «κραταιό κάστρο της ρυπογόνας» αυτοκινητοβιομηχανίας «πέφτει» λόγω του γενικότερου ρεύματος (!) που υπάρχει προς τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η Land Rover θα λανσαριστεί το αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover το 2024

Η Land Rover παρουσίασε τα πλάνα της για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας, που θα είναι μία νέα έκδοση του Range Rover και η οποία θα λανσαριστεί το 2024.

Η ανακοίνωση έγινε επίσημα από την Land Rover, κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης του νέου Range Rover για το 2022.

Η ανανεωμένη πέμπτη γενιά του πολυτελούς SUV βρίθει από τεχνολογία και θα διαθέτει τεχνολογία υποστήριξης λογισμικού over-the-air, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε plug-in υβριδικές εκδόσεις αλλά και αμιγώς ηλεκτρικές

Φυσικά, η Land Rover δεν αποκάλυψε πολλές πληροφορίες για το επερχόμενο ηλεκτρικό.

Μία mild υβριδική έκδοση του Range Rover θα είναι διαθέσιμη το 2022, ενώ μία plug-in υβριδική θα λανσαριστεί το 2023, σύμφωνα με την Land Rover, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής καμπίνας τεσσάρων, πέντε ή επτά καθισμάτων και δύο μήκη μεταξονίου (standard και long).

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο ισχυρός βενζινοκινητήρας P530 Twin Turbo V8 των 530 ίππων, που προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και είναι 17% πιο αποδοτικός από τον προηγούμενο V8.

Τα εκτεταμένης αυτονομίας plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα συνδυάζουν την αθόρυβη λειτουργία του εξακύλινδρου σε σειρά βενζινοκινητήρα Ingenium της Land Rover με μία μπαταρία ιόντων-λιθίου 38.2 kWh (με ωφέλιμη χωρητικότητα 31.8 kWh) και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 105 kW που ενσωματώνεται στο κιβώτιο της μετάδοσης.

Το νέο Range Rover θα είναι διαθέσιμο με το σύστημα Alexa της Amazon το οποίο θα δίνει πολλές πληροφορίες στον οδηγό και πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες του οχήματος με χρήση της φωνητικής εντολής.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το βίντεο από την αποκάλυψη του νέου Range Rover.

Διαβάστε επίσης: Μετά το 2025 το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Lamborghini

abb_img