Αυτό είναι το φανταστικό… Tesla Model A

Tο 2018 ο Elon Musk μας προετοίμαζε για το μικρό ηλεκτρικό Tesla Model A, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε δει στην παραγωγή.

Ακούστε το άρθρο

Tο 2018 ο Elon Musk είχε γράψει στο Twitter ότι η Tesla δούλευε τότε πάνω σε ένα μικρό αυτοκίνητο, αλλά έχουν περάσει τρία χρόνια και δεν έχουμε δει ακόμη ένα Mini Tesla να βγαίνει στην παραγωγή.

Πώς θα μπορούσε όμως να είναι στην πραγματικότητα, ένα μικρό αυτοκίνητο της Tesla;

Παίρνοντας έμπνευση από την τρέχουσα σειρά της Tesla, η ομάδα του The Clunker Junker δημιούργησε, με αρκετή φαντασία και αίσθηση χιούμορ, μια σειρά από πρωτότυπα renders που απεικονίζουν το πως θα μπορούσε να είναι ένα μίνι αυτοκίνητο της Tesla σε όλο του το… «μικρο-μεγαλείο».

Το «φανταστικό» Mini Tesla ή αλλιώς Tesla Model A

Σύμφωνα με την ομάδα The Clunker Junker, το Model Α θα ​​είναι το πρώτο κουπέ της Tesla.

Εμπνευσμένο από το Model Y, το Model A θα «διαθέτει» δύο πόρτες, τέσσερα καθίσματα και ένα μεγάλο γυάλινο θόλο στην οροφή του.

Όπως και σε κάθε άλλο Tesla, η ασφάλεια του θα αποτελεί μια σημαντική πτυχή του συνολικού του σχεδιασμού.

Η άκαμπτη δομή του αμαξώματος και το χαμηλότερο κέντρο βάρους θα παρέχουν απαράμιλλη προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι πόρτες του θα ανυψώνονται προς τα πάνω για να διευκολύνουν την είσοδο και την έξοδο του οδηγού και των επιβαινόντων, ενώ τα αυτόματα συρόμενα και ημιαναδιπλούμενα μπροστινά καθίσματα θα καθιστούν εύκολο το να μπει και βγει κανείς από τα πίσω καθίσματα.

Το μινιμαλιστικό εσωτερικό θα είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά. Ενώ με τη χρήση ενός smartphone ο ιδιοκτήτης θα έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο, καθώς και την κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών.

Η εξ ολοκλήρου γυάλινή οροφή θα καταλαμβάνει όλο το μήκος της οροφής του. Έτσι θα προσφέρει στους επιβάτες απρόσκοπτη θέα στον ουρανό ή τη μέγιστη σκιά. Ανάλογα με το τι θα επιθυμούν ανά περίπτωση.

 

Το Mini Car της Tesla θα έχει και ​​το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα. Θα διαθέτει αρκετό χώρο για τέσσερις ενήλικες. Επίσης, ο σχεδιασμός του μπροστινού πίνακα οργάνων θα διευρύνει τον χώρο για τα πόδια στα μπροστά καθίσματα.

Η Vanarama «αποκάλυψε» πως μπορεί να μοιάζει το Apple Car

Το Tesla που πραγματικά πολλοί αναμένουν εναγωνίως είναι το μυθικό μοντέλο των 25.000 δολαρίων, το Tesla που θα μπορέσει να φτάσει στα χέρια πολλών νέων ιδιοκτητών που για την ώρα απλά παρατηρούν τα Tesla να περνούν δίπλα τους στους δρόμους.

Το BMW i Vision Circular είναι το supercar του μέλλοντος;

abb_img