Η Vanarama «αποκάλυψε» πως μπορεί να μοιάζει το Apple Car

Η Vanarama, μία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αναπτύξει μια λεπτομερή σειρά φωτογραφιών του Apple Car, με βάση τις πραγματικές πατέντες της Apple.

Με την Apple να παραμένει ιδιαίτερα μυστικοπαθής… σε ό,τι αφορά στο Apple Car, μια βρετανική εταιρεία αποφάσισε να μας «δείξει από την κλειδαρότρυπα» πως θα μπορούσε να είναι το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Vanarama, μία εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας τις πιστοποιημένες πατέντες που έχει καταθέσει η Apple για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, συνέθεσε ένα «παζλ» αυτών των πατεντών και δημιούργησε μία εικόνα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το πολυαναμενόμενο Apple Car.

Η εμφάνιση του Apple Car με βάση τις κατοχυρωμένες πατέντες ευρεσιτεχνίας του

apple car
Τα νέα renders φαντάζονται το Apple Car με ένα ρετρό φουτουριστικό κουπέ αμάξωμα.

Οι φήμες γύρω από την δημιουργία του Apple Car έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Πέρυσι εμφανίστηκαν αναφορές σχετικά με το ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ενδέχεται να παράγει το δικό του ηλεκτρικό όχημα (EV), έως το 2024.

⇒ Η Apple προσέλαβε τον πρώην CEO της Canoo, Ulrich Kranz

Νωρίτερα φέτος, η ανακοίνωση μιας συνεργασίας μεταξύ της αυτοκινητοβιομηχανίας EV Fisker και της κατασκευάστριάς εταιρείας του iPhone, Foxconn, έριξε λάδι στη φωτιά.

Η Vanarama, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με την Apple και τα νέα της renders, πιθανώς να είναι ουσιαστικά μια κίνηση για να προκαλέσει τη δημοσιότητα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι λαμβάνουν υπόψη πραγματικές πατέντες τους προσδίδει μια νότα αξιοπιστίας, ανοίγοντάς μας μας ένα παράθυρο στην πιθανή εμφάνιση του Apple Car.

Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που βασίζονται στις πατέντες της Apple είναι συναρπαστικές

apple car
Το μινιμαλιστικό αμάξωμα θα ήταν σύμφωνο με το σχεδιαστικό ήθος της Apple.

Οι πατέντες, φυσικά, πιθανότατα δεν αντιπροσωπεύουν το πώς θα έμοιαζε οποιοδήποτε ολοκληρωμένο μοντέλο.

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες είναι δελεαστικές και δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε πόσο κοντά μπορεί να βρίσκονται σε με την εικόνα του Apple εάν και όποτε πραγματοποιηθεί η  επίσημη του αποκάλυψη από την Apple.

Οι εικόνες δείχνουν ένα EV που θυμίζει το Tesla Cybertruck με μια ρετρό-φουτουριστική οπτική. Φαίνεται, επίσης, να παίρνει στοιχεία και από το Ioniq 5 EV της Hyundai με οροφή με ηλιακό πάνελ.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός αποτελείται, ξεκάθαρα, από εικασίες της Vanarama, καθώς δεν υπάρχει καμία σχετική πατέντα της Apple.

Ο σχεδιασμός της πίσω πόρτας προέρχεται απευθείας από μια πατέντα της Apple.

Ωστόσο, ένα χαρακτηριστικό που προέρχεται από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple από το 2019 είναι η έλλειψη ενός κεντρικού πυλώνα μεταξύ της μπροστινής και της πίσω πόρτας.

Η Apple προσέλαβε τον πρώην CEO της Canoo, Ulrich Kranz

Αυτός ο τύπος σχεδίασης, συνήθως, δεν είναι βιώσιμος, καθώς αφαιρεί τη δομική αντοχή και την προστασία από σύγκρουση. Ωστόσο, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple αναφέρει πώς θα προσθέσει διαγώνια τμήματα υποστήριξης για να ληφθεί υπόψη η μειωμένη ακαμψία.

H Vanarama οραματίζεται το εσωτερικό του Apple Car

Η Apple πιθανότατα θα αξιοποιήσει την τεχνολογία των smartphones της, στο Apple Car

Το εσωτερικό αυτού του Apple Car, σύμφωνα με τη Vanarama, διαθέτει μια μεγάλη οθόνη που εκτείνεται σε ολόκληρο το ταμπλό και λειτουργεί με ενσωματωμένο το σύστημα Siri.

Ο Tim Cook, η Apple και το μυστήριο του “Project Titan”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες αναφορές για το EV της Apple, που ονομάζεται Project Titan, χρονολογούνται ήδη από το 2014.

Editorial